Geri Dön
Jojo Moyes kimdir? Jojo Moyes kitapları

Jojo Moyes kimdir? Jojo Moyes kitapları

Jojo Moyes en sevdiğim yazarlardan biri. Son üç yılda, 8 romanını okudum. Moyes'le ilgili tüm detaylar burada...

Meraklı Okur
Meraklı Okur

Jojo Moyes Hakkında

Jojo Moyes, 4 Ağustos 1969'da Londra'da doğdu. Yazar olmadan önce gazetecilik yapıyordu. Evli ve üç çocuk annesi olan yazar, Essex'te ailesiyle ve hayvanlarıyla birlikte yaşıyor. Sosyal medya üzerinden de sık sık köpeğinin fotoğrafını paylaşıyor. Jojo Moyes'in ilk romanı, 2002 yılında basılan 'Sheltering Rain'. Türkçe adıyla ise 'Yağmurdan Kaçarken'.

Senden Önce Ben, Türkiye'de de ses getirdi

Jojo Moyes ismini dünyaya duyuran, The New York Times'ta çok satan kitaplar arasına giren, 2012 tarihli romanı 'Senden Önce Ben' (Me Before You). Bu kitap, ülkemizde de basıldı ve çok okundu. Romanda kuadripleji hastası olan Will Traynor ve Louisa Clark'ın aralarında yaşananlar anlatılıyor. Ailesi Will'i tekrar hayata bağlayacak bir sebep arıyordur. Annesi Camillia Traynor, iş başvurusu esnasında tanıştığı Lou ile çalışmaya başlar. Lou, 6 ay boyunca felçi olan Will'in hayattan zevk alması için çaba gösterir. Tabii bu süreçte sadece Will değil, Lou da kendince hayatı farklı bir yönüyle tatmış olur. Türkçe isimleriyle 'Senden Sonra Ben' ve 'Sonsuza Dek Sen' adında serinin devam kitapları da var.

Film Uyarlaması: Me Before You

Senden Önce Ben'in 2015'te başlanan çekimlerinden sonra, 2016'nın yaz ayında vizyona giren bir uyarlama filmi var. Başrollerinde Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Emilia Clarke (Louisa Clark) ve Açlık Oyunları serisinde rol alan Sam Claflin (Will Traynor) yer alıyor. Film, yönetmen Thea Sharrock tarafından çekildi ve 208 milyon dolar gelir elde ederek tüm dünyaya ünü yayıldı. Serinin son kitabı olan 'Sonsuza Dek Sen' ise, 2018 Goodreads Choice Awards Best Fiction Ödülü'nü aldı. Bu kitap, Lou'nun New York'taki yeni macerasını ve uzak mesafe ilişkisini anlatıyor. Jojo Moyes'in 'Bir Artı Bir', 'Sevgilimden Son Mektup', 'Ardında Bıraktığın Kadın' gibi sevilen başka romanları da var.

Kısacası, Jojo Moyes kalbimizde taht kurmayı başaran, son yılların en ses getiren yazarlarından biri... Devam kitaplarını da merakla bekliyor, Jojo Moyes'i seviyouz!

Benzer İçerikler