Cadde Jolie isyan etti

Jolie isyan etti

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mayın temizlemek için toplanan paraların kurum yöneticileri tarafından harcanması üzerine Angelina Jolie, ‘The Halo Trust’ adlı kurumdan istifa etti

Jolie isyan etti

Dünyaca ünlü ABD’li oyuncu Angelina Jolie’nin, gönüllü olarak çalıştığı mayın temizleme kurumundan istifa etme nedeni belli oldu. Jolie’nin istifa sebebi olarak kurumun kazandığı paranın çalışanlar tarafından kullanılması ve çalışanlarla şefler arasında adaletsiz gelir dağılımı yapılması gösterildi.

Haberin Devamı

Hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana’nın desteğiyle bugünkü ününe kavuşan ‘The Halo Trust’ adlı kurum, savaş bölgelerinde yer alan mayınları temizleme görevini üstleniyor. Kurum, çalışanlara günlük ortalama 760 dolar gibi bir ücret öderken, iki yöneticisine bir bölgedeki mayınları temizleme işinden 200 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

Çocuklarını bile okutmuşlar

Jolie’nin bu bilgiyi öğrendikten sonra oldukça rahatsız olduğu ve kuruluşun yönetim ve ücretlendirme hareketlerini incelediği ancak karşılaştığı adaletsizliklerden ötürü görevini bıraktığı ifade edildi. Jolie’nin tepki gösterdiği konular arasında kurumda görevli bazı yöneticilerin kazandıkları para ile çocuklarının okul masraflarını karşılaması da yer alıyor. Ünlü yıldızın mayıs ayında istifa ettiği kurumda yaklaşık 18 ay kadar görev aldığı belirtiliyor.