Gündem Jübile uçuşunu komutan yaptı

Jübile uçuşunu komutan yaptı

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Peş peşe yaşanan kazalardan sonra emekli edilen keşif donanımlı RF-4E uçaklarıyla son uçuşu Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk yaptı. Keşif görevini F-16 uçakları devraldı

Jübile uçuşunu komutan yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1978 yılından beri keşif ihtiyacını karşılayan RF-4E keşif uçaklarının jübile uçuşu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden RF-4E’lerin 12 Mart’taki son uçuş fotoğraflarını paylaştı. Orgeneral Öztürk ve Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, son RF-4E uçuşu için Malatya 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na geldi. Hazırlıkların tamamlanmasıyle havalanan Öztürk, uçuşunun bitiminde Erhaç Meydanı üzerinden pasaj geçişi yaparak 173’üncü Filo Komutanlığı pilotlarını ve bakım personelini selamladı.
F-16’lar devraldı
Öztürk, “Bu uçaklarla ülkemize hizmet eden komutanlarımızı, pilotlarımızı ve tüm destek personelini minnet ve şükranla anıyoruz. Son kazalarda kaybettiğimiz kahraman pilotlarımızla birlikte vatan topraklarına düşmüş bütün şehitlerimizi de tekrar rahmetle yad ediyoruz” dedi. Keşif görevin F-16’lar devraldı.