Gündem Jülide Kural’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

Jülide Kural’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendiği tarihteki yayınlarla terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan oyuncu Jülide Kural, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Jülide Kural’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Jülide Kural, Kadir İnanır ve avukatları katıldı. Savunma yapan Kural, Özgür Gündem gazetesinde bir günlük genel yayın yönetmenliğini isteyerek üstlendiğini söyledi. İfade özgürlüğünü önemsediğini anlatan Kural, “Yaşamım boyunca insan hakları için mücadele ettim. Şiddet karşıtı ve barıştan yanayım. Dayanışmayı sanat olarak gördüm ve bir günlük sembolik olarak genel yayın yönetmenliği yaptım. Adımın genel yayın yönetmeni olarak yazılmasını ben istedim. Yazılan yazılardan bir haberim yoktu. Beraatimi istiyorum” diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Kural’ın, ‘terör örgütü propagandasını yapmak’ suçundan, 1 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Daha sonra, cezanın ertelenmesini oy birliğiyle kabul eden mahkeme heyeti, sanığın, ‘terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’ suçundan ise 10 ay hapis cezasının karşılığı olan 6 bin lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.