Geri Dön

Kabak beğendi tarifi

Diyette olanlar için lezzetli bir yiyecek…

Kabak beğendi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 tane kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz

Et yemeği için:
Yarım kilo kuşbaşı hindi but
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 bardak su
Karabiber
Tuz

Kabak Beğendi Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı hindi etlerini yıkayıp süzün.

Bir tencereye alıp suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.

Suyunu çekince kıyılmış soğan, salça, tuz ve karabiberini ekleyin, üzerini örtecek kadar kaynar suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kabakları kazıyın.

Yıkadıktan sonra rendeleyin, bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta tereyağını kızdırın. Unu ilave edip kavurun.

Kaynar sütü ve kabakları ilave edin.

Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, ateşten aldıktan sonra rendelenmiş kaşarı ekleyin ve karıştırın.

Servis tabağına beğendiyi boşaltın.

Üzerine pişirdiğiniz eti koyup servis yapın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber