Geri Dön

Kabak dolması tarifi

Dolmanın en sevilen hallerinden biri olan kabak dolmasını afiyetle tüketebilirsiniz..

Kabak dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 tane kabak
250-300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 kaşık sıvı yağ

Sos için;

1 tatlı kaşığı salça
2 domates
Sıvı yağ

Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Kıyma, pirinç, sıvı yağ, salça, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.

Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun.

Oyacak ile içlerini oyarak hazırlanan iç harcı dolmalara doldurun.

Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini biraz soteledikten sonra tencereye kabakları dizin.

Kabakların hizasına kadar su koyup, tuzunu da ekleyin.

Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber