Kabaklı tatlardan hoşlanıyorsanız, kabak graten tarifi tam size göre. Evde bir sürü kabak var ama bunlarla ne yapacağınızı bilmiyorsanız tarifimiz ile mutfaklarda tasarruf yapabileceksiniz. Hafif tadı ile midenizi rahatlatacak bir lezzet olan kabak graten tarifi yazımızın devamında sizleri bekliyor.

Kabak graten tarifi

Kabak graten tarifi kolay tarifi ve basit malzemeleri ile sofralarınızın yeni baş tacı olacak. Kabak graten tarifini adımlara uygun biçimde uygulayarak aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Gerekli malzemeleri ve yapılış adımları ile pratik bir tat olan kabak graten tarifi şu şekilde yapılıyor:

Malzemeler:

-1 kilo kabak
-1 adet soğan
-4 adet havuç
-Yarım demet maydanoz ve dereotu
-Kaşar peyniri
-3 yemek kaşığı glutensiz buğday unu
-3 adet yumurta
-2 çay bardağı süt
-Kırmızı biber, karabiber ve tuz

Kabak graten nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle suda yıkadığınız kabakları küp küp doğrayın ve havuçları rendeleyin.
2.adım: Sonra tava içinde havuçları ve kabakları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğanları, dereotunu ve maydanozu ince ince doğrayıp tavaya ekleyin.
3.adım: Tavaya rendelenmiş kaşar peynirini ve tüm baharatları ekleyip borcam kase içine alın.
4.adım: Çırpma kabının içine süt, yumurta ve unu ekleyip karıştırın. Çok yoğun kıvamlı olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız bu sosu borcamın üzerine dökün.
5.adım: Borcamı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın içinde,üstü kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!