Merhaba,

Mide dostu kabak kalye, hepimizin bildiği en temel tariflerden biri. Yağ yakıcı ve lif deposu özelliğinden dolayı özellikle kilo problemi yaşayan kişilerin en çok tercih ettikleri sebze. Benim de en sevdiğim halidir. Her mevsim bulunması, fiyatının da uygun olması nedeniyle sofralarda yaygın olarak yer alır.

Malzemeler: Kabak, domates, pirinç, havuç,sarımsak, zeytinyağı, şeker,tuz.

Tarifi : Tencereye önce 1 adet büyükçe soğan ufak ufak doğranıp, 1 çay bardağı yağ ile kavrulur. Daha sonra 2 iri domates minik minik doğranır, hep birlikte birkaç dakika pişirilir. İstenilen boyda küçültülen kabaklar, mini mini kesilmiş yarım havuç ( hiç havuç koymazdım ama böyle de güzel oldu) 2-3 diş sarmısak, yarım fincan yıkanmış pirinç, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ilave edilerek üstüne fazla çıkmayacak kadar su konup kısık ateşte pişirilir. Kabak çok çabuk pişen bir sebzedir. Suyunu çekip yağıyla kaldığı an indirilir. Soğuyunca kıyılmış dereotu ile sunulur.

Haberin Devamı

Afiyet olsun.