Gündem Kabak tatlısı yapmanın püf noktası

Kabak tatlısı yapmanın püf noktası

17.04.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Kabak tatlısı yapımında kullanılan balkabağı hem sebze hem de meyve kategorisine giren oldukça faydalı bir besin maddesidir. Yemeği ve tatlısı yapıldığı gibi turşusu ve reçeli de yapılmaktadır. Bu yazımızda kabak tatlısının yapılışı, faydaları ve yapılışının püf noktalarını bulabilirsiniz.

Kabak tatlısı yapmanın püf noktası

Balkabağının Faydaları Nelerdir?

Kabak tatlısında kullanılan balkabağı nişasta, çinko, şeker, beta karoten ve A,B,C vitaminlerine sahiptir. Dolayısıyla oldukça faydalıdır. Antioksidan özellik taşıyan bu besin, mevsiminde yani kış aylarında tüketildiğinde vücut direncini arttırır.
Bunun yanı sıra yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı kilo aldırmaz, kabızlık problemine yardımcı olur. İçerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını destekler.

Kabak Tatlısı Yapılışının Püf Noktaları

Kabak tatlısı yaparken ilk dikkat edilecek husus kabakların şekere yatırılıp bir gece bekletilmesidir. Gece boyunca şekere yatırılan kabaklar kendi suyunu bırakır, bu durumda kabak tatlısını pişirirken su koymanıza gerek kalmaz. Kendi suyu ile pişecektir.

Kabak Tatlısı Yapılışı

Yukarıdaki yazıda belirttiğimiz gibi kabaklar isteğe göre doğranıp yıkandıktan sonra bir gece önceden pişirilecek olan tencereye koyulur ve damak tadınıza göre şekeri üzerine konulduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ertesi gün su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra yarım saat kadar tencerenin kapağını açmadan dinlenmesi halinde yerken helva gibi ağızda dağılacaktır.

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tatlıyı kaymak ve ceviz ile süsleyerek tüketebilirsiniz. Kaymak ve cevizi servis ederken dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kış mevsimi sofralarının hem lezzetli hem de sağlıklı tatlısı kabak tatlısıdır. Basit ve pratik yapılışı ile de oldukça tercih edilen bir tatlıdır...

Kabak Tatlısı Nasıl Karamelize Olur?

Kabak tatlısını karamelize etmek isterseniz, piştikten 1 saat sonra önceden ısıtılmış fırında kabakların üzerine çok az şeker serperek 15 dakika daha pişirin. Böylelikle kabaklar karamelize olacaktır.

Balkabağı Hakkında Meraklısına Notlar

Balkabağının ilginç bir özelliği de, Amerika ve kimi Avrupa ülkelerinde kutlanan cadılar bayramının sembolü oluşudur. Ülkemizde balkabağının çekirdekleri kurutularak tüketilir. Buna ‘kabak çekirdeği’ adı verilir.