Kabızlığa Karşı En İyi 8 Besin

Eğer sindiriminiz yetersiz ise hem ruh haliniz olumsuz etkilenir hem de enerji seviyeniz azalır. O nedenle kabızlık sorunu ihmal edilmemeli. Sindirim sisteminde yaşanan sıkışıklık durumunda, doğru gıdaları tüketerek sorunu doğal olarak düzeltirseniz, daha sağlıklı bir metabolizmaya kavuşursunuz. Size hangi besinlerin doğal yolla kabızlığa yardımcı olacağından söz etmek istiyorum.

Bağırsak dostu armut
Kabızlıktan kurtulmak için isabetli meyve seçimlerinden biri de armuttur. Bu meyve, sindirimde yeterli hızı sağlamanıza yardımcı olur. Çünkü en yüksek lifli meyvelerden biridir. Kabuğu ile yemeye özen gösterin çünkü armutun toplam lifinin yaklaşık yarısı kabuğunda yer alıyor.

Haberin Devamı

Kefir, turşu veya yoğurt
Probiyotik içeren kefir, mide ve bağırsak sağlığı için çok önemli. Hergün 1 veya 2 bardak kefir ayranı içmek bu soruna iyi gelir. Çok etkili olmasına rağmen eğer tadı hoşunuza gitmezse başka bie çözüm veriyorum: Ev turşusu ile ev yoğurdunu 1'er orta boy kase miktarında karıştırarak yemek sırasında salata niyetine tüketebilirsiniz.

İncir doğru bir doğal çözüm
Kuru incir, sindirime yardımcı olan mükemmel bir lif kaynağıdır. Yüksek lif içeriği suyu emer ve bağırsağınızı yumuşatır. Bağırsak alışkanlıklarını düzenli tutmak ve kabızlıkla baş etmek için mükemmel bir seçimdir.. İhmal etmeyin hergün mutlaka tüketin.

Magnezyum deposu siyah fasulye
Yüksek lif içeriği, bol miktarda magnezyum ve potasyuma sahip olması nedeniyle büyük bir sindirim sistemi uyarıcısı ve düzenleyicidir bu sebze. Haşlayın ve evde bulundurun, her salatanıza ilave edin. Çorbalarınız kaynarken haşlanmış siyah fasülyeden bir avuç ekleyin.

Ispanağın salatası
Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en fazla lif içerdiğinden dolayı, sindirim için çok iyidir. Hem kabızlığınızı giderir hem de kabız olmanızı engeller. Fakat pişirirken çok az haşlamalısınız. Yaprakları diri kalmalı. Bu yapraklardan salata yaparak her ana yemek öncesi tüketin, yemeğe ondan sonra başlayın

Kahvaltıda zeytin tüketin
20 büyük zeytinde günlük olarak sindirime faydalı lif mevcuttur. Sağlıklı bir beden için bir çok faydası bulunan bu besini kabızlık sorunuyla uğraşanlar ihmal etmemeli. Bağırsak hareketlerini iyileştirmek için kahvaltıda zeytin tüketmeye özem gösterin

Haberin Devamı

Portakal hafif bir müshil gibi
Portakal, C vitamini ve lif içerir. Hafif bir müshil olarak da işlev görür. Sindirimi teşvik eden bazı mineraller de içerdiği için kabız olanlar yemeklerden sonra mutlaka 1 adet portakal tüketmeli

Kuru erik adeta kabız ilacı
Aynı zamanda potasyum ve magnezyumu çok bol olan kuru erik, kabızlıktan muzdarip olanlara güzel bir yardımcı. Adeta bir müshil çalışır. Hoşaf yaparak günde 2 tas tüketin.

Sağlıkla ve huzurla girin yeni yıla

Doğaya sevgi ve saygının en büyük yaşam prensibiniz olması dileklerimle

Herbalist Tarkan Güveloğlu

http://www.herbalisttarkan.com

tarkanguveloglu@hotmail.com

0 216 414 97 16

  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.