Çankırı Kaçan Dana Polis Ve İtfaiye Ekiplerine Zor Anlar Yaşattı

Kaçan Dana Polis Ve İtfaiye Ekiplerine Zor Anlar Yaşattı

07.12.2016 - 18:11 | Son Güncellenme:

.

Kaçan Dana Polis Ve İtfaiye Ekiplerine Zor Anlar Yaşattı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da sahibinin elinden kaçan dana, polis ve itfaiye ekiplerince 1 saatlik kovalamacanın ardından yakalanabildi.

Haberin Devamı

Kadir Bilen'in satmak amacıyla hayvan pazarına götürdüğü dana, Küçük Sanayi Sitesi'nde kamyondan indirildiği sırada sahibinin elinden kurtularak kaçtı. Çankırı-Ankara karayolundan kent merkezine doğru koşmaya başlayan dana, araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Danasını yakalamak için uğraş veren Bilen, başarılı olamayınca durumu polise bildirdi. Polis ve itfaiye ekiplerince yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından yakalanan dana, sahibine teslim edildi.

Hayvanın sahibi Bilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, danasını bir anlık dikkatsizlik sonucu elinden kaçırdığını söyledi.

Araçların arasına giren danasına sürücülerin çarpmamak için çok mücadele ettiğini dile getiren Bilen, "1 saate yakın dananın peşinde koştuk. Yakalamak için yaklaşık 5 kilometre yol kat ettik. İtfaiye ve polis memuru arkadaşların yardımıyla yakaladık. Uzun süredir hayvancılık yapıyorum, ilk kez başıma böyle bir şey geliyor." ifadesini kullandı.