Gündem Kaçan mahkûm Nuriş’in adamı

Kaçan mahkûm Nuriş’in adamı

13.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı’nda tedavi için getirildiği hastanede firar eden mahkûmun yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Hünkar Karataş olduğu belirlendi. Valiliğin açıklamasında, ‘Firarinin yakalanması için çalışmalar sürüyor’ denildi

Kaçan mahkûm  Nuriş’in adamı

İstanbul’da Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nden kaçan mahkumun bir dönem Uşak Cezaevi’nde Vedat Ergin’in de koğuş arkadaşı olan ve 150 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Hünkar Karataş olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, “Saat 15.20 sıralarında, tutuklu Hünkar Karataş hastane tuvaletine götürüldüğü esnada, B.Y. isimli silahlı şahsın yardımıyla ve jandarmaya silah doğrultmak suretiyle kaçmışlardır. Hastane dışına kaçan şahısları takip eden jandarma tarafından dur ihtarında bulunmuş, şahısların silahla ateş etmeleri üzerine çıkan çatışma sonucunda B.Y. yaralı olarak yakalanmış, Hünkar Karataş ise firar etmiştir. Firar eden Karataş’ın birçok kez silahla suç işlediğine dair kaydı olduğu anlaşılmıştır. Firarinin yakalanması için Jandarma ve Emniyet birimlerimiz operasyonel çalışmalarını devam ettirmektedir” denildi.

‘Ergin bacaklarını kırdı’

Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin Uşak Cezaevi’nde 2000 yılındaki kanlı isyanı öncesinde savcılık Hünkar Karataş’ın ifadesini almış, ve Adalet bakanlıklarını bu ifade doğrultusunda uyarmıştı. Hünkar Karakaş, Nuri Ergin’in para işlerini ve dışarıdaki adamlarını organize ediyordu. O dönem Ergin’in cezaevinde işkence yaptığı mahkumlardan Özay Dalkılıç, Vedat Ergin’in Karataş’ın bacaklarını kırdığını şöyle anlatmıştı:

“Genelev patronu İsmet Yıldırım da Vedat Ergin tarafından işkenceye tabi tutuldu. Ergin, ‘Sana 40 milyar lira ceza kestim, hemen paralar gelsin’ dedi. Yıldırım parayı temin ederek Karataş’ın dışardaki adamlarına verdi. Karataş’ın kendilerini aldattığını öne süren Vedat Ergin, ağabeyi Nuri’nin talimatıyla bacaklarını kırdığı Karataş’tan 4.5 milyar lirasını aldı.”