Gündem Kaçarken ayağını kıran "savcı" gözaltına alındı

Kaçarken ayağını kıran "savcı" gözaltına alındı

20.09.2016 - 15:13 | Son Güncellenme:

Erzincan'da "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koydukları iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen, hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle İzmir'de polislerden kaçarken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, hastaneden taburcu edilmesinin ardından emniyete götürüldü.

Kaçarken ayağını kıran savcı gözaltına alındı

Polisten kaçarken camdan atlayan ve ayağını kıran eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, hastaneden taburcu edilmesinin ardından gözaltına alındı. Ege Üniversitesi Hastanesinde ayağındaki kırık nedeniyle ameliyat olan Bozkurt, bugün taburcu edilmesi üzerine polisler tarafından İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Bozkurt'un, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında ifadesi alınarak adliyeye sevk edileceği belirtildi. Erzincan'da 2009 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada, Bayram Bozkurt'un "Efe" kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016 tarihinde gözaltına alınan Bozkurt, "yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından bu soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin Erzincan Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından Bayram Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen ve Erzincan'daki soruşturmayla ilgili de yakalama kararı bulunan Bayram Bozkurt'un Bornova ilçesinde bir evde saklandığını tespit ederek 5 Eylül'de operasyon düzenlemiş, Bozkurt polislerden kaçmaya çalışırken düşerek ayağını kırmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Bozkurt, tedavi altına alınmıştı.