Gündem Kadıköy'de 'AKP'yi istemiyoruz' mitingi!

Kadıköy'de 'AKP'yi istemiyoruz' mitingi!

02.03.2008 - 18:14 | Son Güncellenme:

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Yurtsever Cephe ve AKP Karşıtı Öğrenciler Platformu tarafından Kadıköy Meydanı’nda "AKP’yi İstemiyoruz" mitingi düzenlendi.

Kadıköyde AKPyi istemiyoruz mitingi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Yurtsever Cephe ve AKP Karşıtı Öğrenciler Platformu tarafından Kadıköy Meydanı’nda “AKP’yi İstemiyoruz" mitingi düzenlendi.
 Saat 12.00 gibi Rıhtım Caddesi’nden Kadıköy Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi, “Tayyibin türbanı, ABD’nin bayrağı" ve “AKP’yi istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Kalabalık içinde Türk bayrağı ile mitinge katılanlar ve ay yıldızlı tişört giyenler dikkat çekti. Miting dolayısıyla Kadıköy Meydanı’na çıkan yollar trafiğe kapatılırken, Emniyet güçleri de yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 Kadıköy Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslenen TKP Genel Başkanı Aydemir Güler, “AKP’nin ABD’ciliği, liberalizmi ve gericilinin üzerine ısrarla gidilmeli" dedi. Türkiye’de bazı kesimlerin yaptığı gibi AB ve ABD’den medet umarak gericilikle mücadele edilemeyeceğini vurgulayan Güler, “AKP’yi bu ülkeden göndereceğiz" diye konuştu. AKP ve MHP’nin yükseköğretimde türbanı serbest bırakan Anayasa değişikliği için ittifak yaptığını hatırlatan Güler, “Bu ittifak yeni değil. Maraş’tan, Çorum’dan, Sivas’tan beri bu ittifak var. Şimdi de türban için ittifak yaptılarö dedi.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayarak, üniversitelerde türbana geçit vermeyeceklerini söyledi. Türkiye’nin bölünmeye çalışıldığını öne süren Okuyan, "Kürt kardeşlerimiz ABD uşağı Talabani ve Barzani’nin kucağına atılmak isteniyor. Buna müsade etmeyelim" diye konuştu.
 Ufuk Karakoç ve Nejat Yavaşoğulları’nın da şarkıları ile sahne aldığı miting, saat 16.00’da olaysız sona erdi.