İstanbul Kadıköy'de Yüzme Havuzu Ve Spor Merkezi Açıldı

Kadıköy'de Yüzme Havuzu Ve Spor Merkezi Açıldı

14.10.2017 - 17:13 | Son Güncellenme:

.

Kadıköyde Yüzme Havuzu Ve Spor Merkezi Açıldı

Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi açıldı. Tesis tüm Kadıköylülere abonelik sistemiyle hizmet verecek.
Kadıköylülerin spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek için harekete geçen Kadıköy Belediyesi, Acıbadem Mahallesi’nde yapımına başladığı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve spor merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra İstanbul CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İlçe Meclis Üyeleri ve bir çok vatandaş katıldı. Abonelik sistemiyle tüm Kadıköylülere hizmet verecek olan merkezde, çocuk ve engellilere özel yüzme kursları verilecek. Acıbadem Mahallesi Muhittin Üstündağ Caddesinde yer alan tesis 2 bin 285 metrekareden oluşuyor. Engelli erişimine uygun olarak tasarlanan tesisin yarı olimpik yüzme havuzunun uzunluğu 25 metre, genişliği ise 12 buçuk metre’den oluşuyor. Havuzun derinliği ise 1.70 santimetre, 2.10 santimetre ulaşıyor. Öte yandan 350 metrekare yeşil alana ve 75 metrekarelik iki adet kış bahçesine sahip olan tesiste; kapalı spor salonu, kafeterya, soyunma odaları ve idari ofisler yerde bulunuyor. Havuz dışında da iki ayrı spor alanının bulunduğu Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde yetişkinlere uzman eğiticiler eşliğinde pilates, yoga, zumba, thai boks dersleri, çocuklara ise jimnastik eğitimleri verilecek. Açılışın ilk gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gören tesis şimdiden yüzme meraklısı çocuk ve gençler tarafından kullanılmaya başlandı.

“Spor sağlıklı ve huzurlu yaşamanın temelidir”
Yaşamın birincil özelliklerinden birinin spor olduğunu ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Spor sağlıklı ve huzurlu yaşamanın temelidir. Düşünen sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur. Biz böyle bir spor kompleksini açtığımız için çok keyifliyiz. Bundan öncesinde de açmış olduğumuz bir çok tesisimiz vardı ama yüzmeyle ilgili olarak bu ilk. Okullardaki yüzme bilmeyen çocukları getirip burada yüzdüreceğiz, gençlerimiz ve engellilerimiz buradan faydalanacak. Doğumdan tüm yaşam boyu herkesin yararlanabileceği bir tesis” dedi.

“Burası bizim için çok güzel oldu”
Tesis açılışının ilk gününde olimpik havuzda yüzen 10 yaşındaki Mevlüde Gazan, “Heybeliada Spor Kulübünde yüzüyorum 4 yıldır. Bizim için burası çok güzel oldu. Normalde Kartal’da yüzüyorduk, artık buraya da sık sık geleceğiz” ifadelerini kullandı.