Gündem Kadın Bakanlığı kuracağız

Kadın Bakanlığı kuracağız

27.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atay, DSP’nin tüm kamusal karar mekanizmalarında, yerel ve genel yönetimlerde kadınların yüzde 50 katılımını sağlamak için yasal düzenlemeler yapmayı hedeflediklerini söyledi...

Kadın Bakanlığı kuracağız

Demokratik Sol Parti’nin Ankara 1. bölge milletvekili adayı Yasemin Atay, Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Siyasi yaşamınız nasıl başladı, siyasete nasıl dahil oldunuz?
Memuriyetim dolayısıyla siyaset arenasına girmek ancak devlet memurluğu görevimi tamamladıktan sonra olabildi. Demokratik Sol Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili adayı olarak seçim kampanyası çalışmalarında ülkenin içinde bulunduğu acil sorunlarla birlikte başkent Ankara’nın kent ve kentleşme sorunlarını Meclis’e taşımak ve bu sorunlara çözüm üretmek için siyasette “ben de varım” dedim.

Meclise girerseniz hangi konulara yoğunlaşmayı düşünüyorsunuz?
Ülkemizin en başat sorunu olarak gördüğüm ekonomi, tarım ve sağlık konularına çok büyük önem verilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde 850 bin öğretmen ve 15 milyona yakın öğrenci bulunmakta. Dolayısıyla eğitim alanı ve sorunları ekonomi gibi ülkemizdeki her haneyi derinden etkilemekte. Eğitim sisteminin içinden gelen biri olarak, eğitim sisteminin sorunları ve var olan aksaklıkların giderilmesi konusunda fikir, öneri ve projelerimi Meclis’e taşımak istiyorum. Ayrıca, dış politika önümüzdeki dönem en dikkat edilmesi gereken zorlayıcı bir konu olacak. Bölgemizde gelişen olaylar doğrultusunda ülkemiz açısından çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalabiliriz. Diğer yandan, Ankara’nın kaybolan kent karakterini yeniden sağlamak istiyorum.

Hedef % 50 katılım

Partinizin kadın aday politikası hakkında neler söylersiniz?
Demokratik Sol Seçim bildirgemizde özellikle vurguladığımız en önemli konularımızın başında kadınlarımız gelmektedir. Nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız sağlık, eğitim gibi hizmetlerden, istihdamdan, milli gelirden alınan paydan ve siyasi temsil gibi olanaklardan maalesef ki dünya standartlarının altında yararlanmaktadır. Kadına yönelik fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetle mücadele kararlılıkla yürütülecek ve bu konuda gerekli sosyal ve hukuki düzenlemeleri yapacağız. Kadının tüm kamusal karar mekanizmalarında, yerel ve genel yönetimlerde yüzde 50 katılımını sağlamak için yasal düzenlemeler yapacağız. Kadınların hakları ve sorunlarıyla ilgili bir kadın bakanlığı kuracağız.

Haberin Devamı

Yasemin Atay kimdir?

Haberin Devamı

Yasemin Atay 1956 yılında Kocaeli’nde doğdu. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden mezun oldu. Columbia Universitesi NY-ABD kabul alarak General Studies of American Language programına devam etti. Ardından Bilkent Üniversitesi’nde MBA (Master of Business Adminstrationİdaresi) yüksek lisans programını tamamladı. Atay, şu anda Siyaset Bilimi’nde doktora çalışmaları yapıyor.