Hakkari Kadın Çiftçilerden Vali Toprak'a Ziyaret

Kadın Çiftçilerden Vali Toprak'a Ziyaret

23.01.2018 - 19:18 | Son Güncellenme:

.

Kadın Çiftçilerden Vali Topraka Ziyaret

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi üyelerini makamında kabul etti.

Haberin Devamı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, kurdukları seralarda süs bitkisi yetiştiriciliği yapan kadın çiftçileri kutladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kenti ziyareti sırasında incelemelerde bulunduğu seralarda, kış mevsiminde de süs bitkisi yetiştiriciliği yapılabilmesi için ısıtma desteği sözünü yerine getirdiğini aktaran Toprak, bakanlık tarafından sağlanan ödenekle iki seraya da modern ısıtma sistemi kurulduğunu belirtti.

Valilik olarak ısıtma sistemi için kömür, kadın çiftçilerin gidiş gelişlerinin sağlanması için de ulaşım desteğinde bulunacaklarını kaydeden Toprak, hazırlanacak proje kapsamında kadın çiftçileri yetiştiricilik yaptıkları alanlarla ilgili Antalya'ya göndereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kooperatif üyeleri de, bölgede süs bitkisi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için kendilerine destek sunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Vali Toprak'a teşekkür etti.