Kültür Sanat Kadın doğum günleri konferansı

Kadın doğum günleri konferansı

19.03.2015 - 13:08 | Son Güncellenme:

Dünya ve Türkiye’deki 1000 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı 20-22 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Wyndham Grand Hotel’de 3. Acıbadem Kadın Doğum Günleri’nde bir araya geliyor.

Kadın doğum günleri konferansı

Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Koordinatörü Prof. Dr. M. Bülent Tıraş başkanlığında düzenlenen konferansa infertilite alanındaki başarıyla tüm dünyada tanınan Harvard Üniversitesi’nden Prof. Utkan Demirci, Yale Üniversitesi’nden Prof. Emre Seli, Philadelphia Üniversitesi’nden Prof. Serdar Ural konuşmacı olarak katılacak.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Acıbadem Kadın Doğum Günleri’nde dünya ve Türkiye’deki 1000 kadın hastalıkları-doğum uzmanı üreme sağlığındaki son gelişmeleri konuşmak, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya gelecek. 20-22 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Wyndham Grand Hotel’deki konferans Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Koordinatörü Prof. Dr. M. Bülent Tıraş ile Acıbadem Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D Başkanı Prof. Dr. Mete Güngör başkanlığında gerçekleşecek.

İnfertilite alanındaki başarıyla tüm dünyada tanınan Harvard Üniversitesi’nden Prof. Utkan Demirci yeni bir sperm seçim yöntemi olan “Mikro Chip” teknolojisi, Yale Üniversitesi’nden Prof. Emre Seli üreme ve Philadelphia Üniversitesi’nden Prof. Serdar Ural perinatoloji konusunda deneyimlerini meslektaşları ile paylaşacak.

İtalya’dan Dr. Francesco Fanfani laparoskopik cerrahi, Maslak ve Atakent Acıbadem Hastaneleri’nden laparoskopik-robotik cerrahideki yeni uygulamalar canlı yayınla katılımcılarla saniye saniye izlenerek yorumlanacak. Ayrıca konferansta IVF embriyo görüntülemede yeni gelişmelerden Time-Lapse Teknolojisi- Embriyoskop, endometriumun genetik değerlendirmesi, ERA yöntemi ve embriyoların genetik değerlendirmesi CGH ve NGS gibi yeni nesil genetik teknolojiler detaylı olarak anlatılacak.

İki gün sürecek olan konferans sırasında infertil çiftten ilk başvuruda hangi tetkikler istenmeli, hangi hastaya hangi tedavi uygulanmalı, başarısız tedavilerde hangi yöntem tercih edilmeli, endometriozis-infertilite ilişkisi, DNA testi ve ultrason, fetal anomali tarama testleri, IVF’te yeni genetik teknolojiler (CGH) gebelik oranlarını arttırdı mı, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında ne yapılmalı, IVF için sperm seçimi: Micro-chip yöntemi başarı oranlarını arttırır mı, Preimplantasyon Genetik tanıda yeni bir yöntem: Next Generation Sequencing (NGS) gibi konularda uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Laparoskopik ve robotik cerrahi, pratik ovulasyon indüksiyonu, ultrasonografik fetal anomali kurslarına katılan uzmanlar da sertifika almaya hak kazanacak.