Kadın Genital Estetiği

Estetik operasyonlar hem görünüm ile ilgili rahatsız eden unsurları ortadan kaldırmak hem de fonksiyonel açıdan organların işlevselliğini eski haline getirmek için yapılır.

Bu noktada kadın genital estetiğinin bir tabu olmaktan çıkması ve yaygınlaşması hem kadınların bedenleri ile barışması hem de partnerleri ile sağlıklı bir ilişki içerisinde olması açısından büyük önem taşıyor.

Vulvoplasti

Genital organlarda bulunan dudakların sahip olduğu şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yapılan operasyona ‘vulvoplasti’ adı verilir. Bazı kadınların genital organında bulunan küçük dudakların büyük dudaklardan daha önde olması durumunda yapılır.

Haberin Devamı

Bu durum hem görünüm açısından hem de hijyen açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Bazı kadınlarda ise sadece büyük dudakların normalden daha büyük boyutlarda olduğu görülür. Bu durumda da kişi cinsel ilişki esnasında ağrı yaşayabilir, istediği kıyafetleri tercih etmekten uzak durabilir.

Operasyonda sonra ilk 24 saat bölgeye soğuk kompres uygulanması önerilir. Bu uygulama bölgede meydana gelen ödemin dağılmasına yardımcı olur. Ertesi gün duş alınabilir.

Kendinden kaybolan dikişler tercih edildiği için operasyondan sonra herhangi bir dikiş alma işlemi uygulanmaz. Operasyondan iki ila üç gün sonra kişi günlük yaşamına dönebilir. Aktif cinsel yaşama dönmek için üç ila dört hafta arası beklenmesi gerekir.

Vajinoplasti

Vajina çok sayıda normal doğum, çoğul gebelik gibi nedenlere bağlı olarak genişleyebilir. Bazı kadınlarda ise genetik olarak vajinanın yan duvarlarında bulunan kaslar gevşer ve vajinanın genişlemesine neden olur.

Vajinanın olması gerektiğinden daha geniş olması kişinin orgazm olmamasının nedenlerinden birisidir. Vajinoplasti ile vajina duvarında oluşan yırtıklar dikilir ve vajinanın daraltılması sağlanır.

Operasyondan sonra kişi aynı gün içerisinde taburcu edilebilir. Bölgenin iyileşmesi kişiden kişiye değişmekle birlikte bir ila üç hafta arasında olarak değişir.

Kişi operasyondan yaklaşık dört ila altı hafta sonra ameliyatı yapan plastik cerrahın onayı ile cinsel yaşamına geri dönebilir. Bu operasyonlarda iyileşme sürecinin sorunsuz geçirilmesi için cerrahın tavsiyelerine tavsiyelerine uyulması çok önemli.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar