Mersin KADIN PLATFORMU’NDAN, EŞ BAŞKAN MUTLU’YA ZİYARET

KADIN PLATFORMU’NDAN, EŞ BAŞKAN MUTLU’YA ZİYARET

29.09.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

KADIN PLATFORMU’NDAN, EŞ BAŞKAN MUTLU’YA ZİYARET

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, çocuk istismarına karşı hazırladıkları ’Kırmızı Balon Kampanyası’ ile ilgili olarak Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’yu ziyaret etti.
Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, çocuk istismarına karşı ’Kırmızı Balon’ adıyla hazırladıkları kampanyayla ilgili olarak, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’yu makamında ziyaret ederek bilgilendirdi. Ziyarette, Platform Sözcüsü Zeynep Kaya, Kırmızı Balon kampanyasının kapsam ve detaylarını içeren dosyayı ve kampanyanın simgesi olan kırmızı balonların ilkini de Yüksel Mutlu’ya takdim etti.
Mersin Kadın Platformu olarak ellerinden geldiği ölçüde kadın sorunlarına yönelik konularda bir araya gelerek ses olmaya çalıştıklarını dile getiren Zeynep Kaya, özellikle sokak eylemleriyle farklılıklarını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.
Çocuk istismarlarını daha fazla gündeme taşımak ve bu sorunun çözümü noktasında kamuoyu oluşturmak için önlerine bir kampanya planı koyduklarını belirten Kaya, “Çocuk istismarlarına yönelik bir araştırmamız mevcut. Bunun yanı sıra Mersin’de bu konuda neler yapabileceğimize dair bir dosya hazırladık. Biz bu çalışma içerisinde belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve kentteki belirli bazı kurumların da olmasını istiyoruz. Bu nedenle Kırmızı Balon kampanyamızı anlatmak üzere kurumlarımızı tek tek ziyaret etmeye başladık. Akdeniz Belediyesi’nin bu tür konulara hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz. Kampanyamızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eş Başkan Mutlu ise gerçek bir dayanışma ve kız kardeşlik duygusu içerisinde kadınlardan güç aldıklarının altını çizdi. Kadın ve çocuklara yönelik istismarın çok yüksek, ürkütücü boyutlara ulaştığını belirten Mutlu, “Özellikle kadın katliamları adeta bir ‘cins kırımı’ haline dönüştü. Konumu ne olursa olsun, bütün kadınlar bu konuda aynı geminin içindeyiz. Siyasal süreçler başta olmak üzere, bizi pek çok konuda zorlayan etkenler olmasına karşın, bu konuda kadına yaklaşımımız ve duruşumuz Mersin’de bazı alışkanlıkları değiştirmiştir. Bu birlik ve beraberliği kadınlar olarak büyütmemiz gerekiyor. Kadınlar olarak, beraber ve güçlü duruşumuzla, kadın örgütlülüğünü yükselterek ve bize yönelik milliyetçi-militarist ve kadını yok sayan politikalara rağmen bir arada olmamızı önemsiyorum. Kırmızı Balon Projenizde yanınızda olduğumuzu da ifade etmek istiyor, projede emeği geçen Mersin Kadın Platformu bileşenlerine ve tüm kadın arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.