Osmaniye Kadın Taraftarlardan "Şiddete Hayır" Yürüyüşü

Kadın Taraftarlardan "Şiddete Hayır" Yürüyüşü

10.12.2017 - 14:23 | Son Güncellenme:

.

Kadın Taraftarlardan Şiddete Hayır Yürüyüşü

OSMANİYE (AA) - TFF 3.lig 3.grupta mücadele eden Osmaniyespor FK, 7 Ocak şehir stadyumunda karşılaştığı Cizrespor maçı öncesi kadın taraftarlar, şiddete hayır yürüyüşü düzenledi.

Haberin Devamı

Stadyumun dışında toplanan kadın taraftarlar, ellerinde "sessiz kalma suça ortak olma, küfre hayır, kadını seven demokrasiyi korur, şiddete şiddetle karşı koy, spora evet şiddete hayır, haklı şiddet yoktur" yazılı pankartlarla yürüdü.

Yürüyüş sonrasında stat girişinde "Osmaniyespor Amanos Melekleri" grubu adına konuşan Şevval Elif Erat, toplumda kadına şiddetin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekmek için yürüyüş yapıldığını belirtti.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Erat, şunları söyledi:

"Osmaniyespor'un kadın taraftarları olarak öncelikle kadına şiddete hayır diyoruz. Bunun yanı sıra tabi ki sporda da şiddete karşıyız. Gerek saha içerisinde ve gerekse saha dışarısında sözlü ve fiziki şiddete hayır diyoruz. Bu gün tribünlerdeki yerimizi alarak takımımızı destekleyeceğiz. Sporda dostluk, kardeşlik, centilmenlik kazansın diyoruz. Temennimiz Osmaniyespor'un kazanmasıdır." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada futbolcular, "Kudüs kırmızı çizgimizdir" pankartı ile sahaya çıkarken taraftarlar da "Kudüs halkı davamız, Kudüs haklı davamızdır" pankartı açtı.