Ekonomi Kadın vakit geçiriyor erkek stresini atıyor

Kadın vakit geçiriyor erkek stresini atıyor

06.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 12 ilde AdColony ve Nielsen işbirliğiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre kadınlar vakit geçirmek için, erkekler ise stres atmak için oyun oynuyor. Mobil oyun oynayan kullanıcıların yüzde 90’ı akıllı telefonları tercih ediyor. Tablette oyun oynayanların oranı yüzde 33.

Kadın vakit geçiriyor  erkek stresini atıyor

Kullanıcıların yüzde 85’inin en az 2 ve üstü oyunu akıllı cihazlarına yüklüyor. Tüm mobil oyunculara bakıldığında haftada en az 1 kere mobilde oyun oynadıklarını söyleyenler tüm kullanıcıların yüzde 83’ünu oluşturuyor. Her gün oyun oynayanların oranı ise yüzde 54.

Katılan ve mobil oyun oynadığın söyleyenlerin yüzde 51.6’sı kadınlardan oluşuyor. Kadınlar mobil oyun oynama meraklarını zaman geçirmek olarak açıklarken erkekler stres atmak için mobil oyunları tercih ettiğini söylüyor.

Dizi izlerken oyun

Araştırmaya katılanların tercih ettikleri oyunlara gelince, “Puzzle” yüzde 30 ile tüm yaş ve SES gruplarının en çok tercih ettiği tür olarak öne çıkıyor. Şekerleri yok etme, noktaları birleştirme gibi oyunlar ardından geliyor.

Araştırmaya katılan akıllı telefon kullananların yüzde 50’si günde en az yarım saatini mobil oyunlara ayırıyor. Mobil oyun oynama oranları yüzde 43 ile en yüksek oranını 20:00-23:00 saatleri arasına denk gelen prime time diliminde gösteriyor. Mobil oyuncuların yüzde 56’sı TV izlerken oyun oynamayı tercih ettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Kadın vakit geçiriyor  erkek stresini atıyor


‘Sık sık oynarım’

Katılımcıların yüzde 72’si kendisini ‘gamer’ olarak tanımlamasa da, yüzde 71’i ‘haftada birkaç günden fazla’ sıklıkta mobilde oyun oynuyor. Oyunlar seçilirken; ‘arkadaş tavsiyesi’ ilk sırada gelirken, ‘gamer’ların, ‘popüler oyun listelerine göre’ tercih yapıyor.

Adcolony Gelişmekte olan Pazarlar Başkanı Volkan Biçer, “Anketlere katılımcılarından 15-17 yaş grubunun yüzde 90.1’i, 45 yaş üzerinin ise yüzde 78’i akıllı telefonlarından mobil oyun oynuyor. Bu veriler sadece gençlerin değil orta yaş ve üzerinin de mobil oyunlara ilgi gösterdiğine işaret ediyor yani genel algının aksine oyunlar her yaş grubunda karşılık buluyor” dedi.