Gündem Kadın yolcuya yumruk attı!

Kadın yolcuya yumruk attı!

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’dan Ankara’ya giden uçaktaki kadın yolcu, uyardığı erkek yolcu H.Ç. tarafından dövüldü, gözünde morluk oluştu. Polise ifade veren H.Ç. kendini ‘O başlattı’ diye savundu

Kadın yolcuya yumruk attı

Adana’dan 3 Temmuz akşamı saat 21.35’te Ankara’ya gitmek için uçağa binen Dilek Koç, arkasında oturan H.Ç.’nin, yol boyunca ayağıyla temas etmesinden rahatsız oldu. H.Ç.’nin bunu bilinçli olarak taciz amacıyla yapıyor olabileceğini de düşünen Koç, rahatsızlığını belli etse de durum değişmedi.

Bunun üzerine Koç, H.Ç.’yi “Ayağınızı çeker misiniz?” diye uyardı. Koç’un anlatımına göre H.Ç., özür dilemek yerine bağırmaya başladı. “Uyarıma hakaretler içeren cümleler kullanarak cevap verdi” diyen Koç, tartışmanın sonunda “Kes sesini, dön önüne” diyerek yerine oturdu.

Polisi istedi

Hakaret etmeye devam eden H.Ç. ise bir anda kadının sol gözüne yumruk attı. Koç o anları şöyle anlattı: “Yumruk atmasından sonra ben de tokat attım. Gerçi benim ona uyguladığım şiddetle onun bana uyguladığı şiddet bir olamaz. Ben ona vurunca o da tekrar aynı yere vurdu. O anlarda uçakta kimse de müdahale etmedi. Sadece sözel olarak birinin ‘Kadına vurulur mu dediğini’ duydum.”

Koç, olayın şokunu atlattıktan sonra kabin ekibinin yanına gittiğini belirterek uçaktaki görevlilerin de olaya müdahale etmediğini, kendisiyle ilgilenmediklerini savundu. Personelin ilgisizliğinden de şikâyetçi olduğunu kaydeden Koç, kabin ekibinden inişte polis çağırmalarını istedi. Koç, yerine döndüğünde H.Ç.’ye “Bir yere kaybolma, seni polise şikâyet edeceğim” dedi. H.Ç. ise “Edersen et, ilk sen vurdun” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Koç, yolculara dönerek “Şahitlik
edecek kimse yok mu?” diye sordu.

Serbest bırakıldı

Yolculardan Pınar Kaya, şahitlik yapabileceğini söyledi. Uçaktan inince polisler tarafından Esenboğa Havalimanı’nda Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne götürülen H.Ç. ilk olarak Koç tarafından kendisine vurulduğunu öne sürdü. İddiaya göre H.Ç.’nin arkadaşı da bu yönde ifade verdi. Uçaktaki diğer tanık ise Koç’un lehine ifade verdi. H.Ç., ifadelerin verilmesinin ardından serbest bırakıldı. Darp raporu alan ve darbeler nedeniyle bulanık gördüğünü anlatan Koç “Fiziksel olarak zaten benden güçlü. Mantık olarak benim ona şiddet uygulamam imkânsız” diye konuştu.