Muğla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

21.02.2018 - 18:49 | Son Güncellenme:

.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

MUĞLA (AA) - Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında toplandı.

Haberin Devamı

Valilik 75. Yıl Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İlkay Türkoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Mustafa Haney, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Civelek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin yasalarda suç olduğunu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mücadelesinin devlet politikası olduğunu söyledi.

Ülke geleceğini tehdit eden bu sorunun çözümü için ilgili tarafların işbirliği ile hassasiyetle çalışma yürüttüğünü vurgulayan Civelek, "Ciddi bir toplumsal sorun, halk sağlığı sorunu olan, güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü ve sağlıklı ülke geleceğimizi tehdit eden bu konuda seferberlik halinde işbirliği-güç birliği içerisinde çalışmalara hassasiyetle devam ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi, Kadın Konukevi Müdürlüğü tarafından sunumlar yapıldı.

Katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi.