Yozgat Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne Doğru

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne Doğru

23.11.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününe Doğru

YOZGAT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abudullah Neşeli, kadına yönelik şiddetin, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Neşeli, şiddetin en yaygın olarak görülen biçimlerinden birinin kadına yönelik şiddet olduğunu belirtti.

Avrupa’ya bakıldığında 2014 verilerine göre, Finlandiya'da birlikte yaşadığı veya çalıştığı erkekler tarafından fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 27, Almanya'da yüzde 20, İngiltere'de yüzde 28, Türkiye de ise yüzde 36 olduğunu anlatan Neşeli, "Kadına yönelik şiddet, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülüyor. Kadına yönelik şiddetin çok yönlü, toplumun bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile ancak çözülebilir. Dolayısıyla ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması şiddetin yok edilmesinde büyük önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Neşeli, bir çok konuda kadın destek verdiklerini vurgulayarak, "Bu yıl 164 kadına rehberlik ve danışmanlık, 50 kadına psikolojik, 97 kadına tıbbi, 24 kadına hukuki açıdan ve diğer konular olmak üzere 676 kadına destek verdiğimiz gibi yine tüm arkadaşlarımızla desteğe hazırız." diye konuştu.