19.03.2012 - 14:38 | Son Güncelleme: 10.07.2013-17:51

Kadınbudu köftenin püf noktaları

Biraz zahmetli gibi görünse de aslında basit püf noktalarına dikkat edildiğinde enfes bir ziyafete dönüşen kadınbudu köfte tarifine bir göz atın!

Sitene Ekle
Kadınbudu köftenin püf noktaları

Kadınbudu köfte sıcak olarak yemeklerde soğuk olarak ise meze olarak servis edilebilen bir tariftir. Kadınbudu köfte yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Örneğin kıymanın yağlı olması çok önemlidir. Aksi takdirde köftenizin kuruması kaçınılmaz olacaktır. Kadınbudu köftenin ana malzemelerinden pirinci de fazla haşlamamak gerekir. Kaynamış tuzlu suyun içinde 10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.

Köftenizin lezzetini getirmek ve baharatların aromasını bırakmasını sağlamak için buzdolabında 1 saat bekletmeniz gerekmektedir. İyice birbirine karışan ve dinlenen malzemeler bu sayede lezzeti arttıracaktır.


Enfes tarifler ve pratik bilgiler için Milliyet Mutfak Facebook sayfamızı ziyaret edin!

İlginizi ÇekebilirX