Osmaniye KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

15.09.2014 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

KADINLAR BASKETBOL 1. LİGİ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin yeni ekibi Osmaniye Gençlik Spor, 2014-2015 sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Tosyalı Spor Salonu’nda çalışan Osmaniye Gençlik Spor’un antrenörü Aydın Uğuz, bu sezon hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi.
Yerli oyuncularla idmanlara devam edildiğini belirten antrenör Uğuz, yabancı oyuncuların da bu hafta idmanlara yetişeceğini belirterek, “Tam kadro çalışmaya başladığımızda tempoyu arttıracağız. Şu ana kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. Salondaki çalışmalarımızın dışında denizde kum çalışması, atletizm ve kondisyon çalışmalarımız da oluyor” dedi.
Aydın Uğuz, ligde başarılı olunması için kentte birlik ve beraberliğin sağlanmasının da şart olduğunu sözlerine ekledi.
"KOPUKLUK OLDUĞUNDA BAŞARI DÜŞÜNÜLEMEZ"
Uğuz, bu sene Osmaniye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade ederek, “Osmaniye halkımız basketbolda ilk kez birinci ligde maç izleme heyecanı yaşayacak. Başarı için takım ve taraftarın bütünleşmesi lazım. O zaman başarı geliyor. Kopukluk olduğunda başarı düşünülemez. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi lazım. Sonuçta bu takım, Osmaniye’ye değer katmak için kurulmuş bir takım. Bu anlamda bizler elimizden gelen gayreti gösterecek ve sahada taraftarımıza galibiyetler hediye edeceğiz. Onlar da kendilerini birinci ligde en iyi şekilde temsil edeceğimize inansınlar” diye konuştu.
"KALICI OLMAK İSTİYORUZ"
Bu sezon maçların yeni yapılan salonda oynanacağını, bunun da heyecan verici olduğunu dile getiren Uğuz, "Yeni çıktığımız 1. ligde kalıcı olmak istiyoruz. Çok fazla hayal görmemek, sağlam adımlarla gitmek lazım. Bir anda şampiyonluk derseniz inandırıcı olmaz. Ben bunu söylersem, bu kandırmaca olur. Bilindiği gibi Fenerbahçe, Galatasaray, KASKİ, İstanbul Üniversitesi gibi kulüplerin bütçeleri bizden çok yüksek. Bu sebeple bizim ligdeki ilk sezonumuzda kalıcı olmamız gerekiyor. İlk hedefimiz bu. Bunu başarabildiğimizde ise daha sonra ilk sekize kalarak Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.