Kadınlarda burun estetiği nasıl olmalıdır?

Kadınlara uygulanan burun estetiği erkeklerinkinden kısmen farklıdır. Kadın burun estetiğinde burun sırtı ve burun ucu aynı düzlemde olabilir ya da burun ucu burun sırtından yaklaşık 1-2 mm daha yüksek yani yukarıda olabilir. Erkek burun estetiği ise kısmen daha düz olmalı, kalkık olmamalıdır. Aksi taktirde feminen bir görünüm ortaya çıkabilir.

Kimi zaman düz burun sırtı ya da hafif kavisli burun sırtı da yapılabiliyor. Kişinin yüz şekline ve karakterine göre karar verilmesi gereken bir işlemdir. Burun ucuyla üst dudak arasındaki mesafe de 100-110 derece civarında olması gerekir.

Haberin Devamı

Kadın tipi burun estetiğinde burun delikleri, yan profilden bakıldığı zaman simetrik ve elips şeklinde ön profilden bakıldığı zamansa burun deliklerinin kısmen gözüktüğü, kanatlarını açmış bir kuş misali görünmesi gerekir.

Yüz ve kafa altın oranları, dengesi, simetrisi uyumlu olmalıdır. Tüm bunların göz önüne alınmadığı durumlarda ideal bir tasarımın ya da görünümün yakalanması pek mümkün değil.

Burun yapısını (uzunluğu, kısalığı, genişliği, çıkıklığı, eğriliği ya da uç düşüklüğü) yüz çehresi faktörleri belirler. Elmacık kemikleri, kaş, alın, çene ucu yapısı çok iyi değerlendirilmelidir. Burun tüm bu faktörlerle uyumlu hale getirilmelidir.

Burun tasarımı yapılırken burun sadece cepheden ve profilden değerlendirilmemelidir. Mimikler sırasında da burnun nasıl şekil aldığına bakılması gerekir. Örneğin gülerken burnun aldığı şekil, alttan, üstten ve çapraz burun görüntüsü de burun tasarımında değerlendirme alınmalıdır.

Burun estetiği tasarımı ayrıntılarda gizlidir. İyi tasarlanarak ameliyat edilmiş bir burunda, yüzde bir burun ön plana çıkmaz. Orantılı bir yüzde ilk dikkati çeken kısımlar gözler ve dudaklar olmalıdır. Gözlerin ve dudakların ön planda olduğu bir yüz daha etkili, anlamlı, estetik ve daha güzeldir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip:guncelozturk

facebook:guncelestetik