Gündem Kadınlardan ‘Çilem’ eylemi

Kadınlardan ‘Çilem’ eylemi

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da kefaletle tahliye edilen Çilem Doğan’ın beraat etmesi için birçok şehirde eylem düzenlendi. Meşale yakıp halay çeken kadınlar “Şiddetin kölesi olmayacağız” sloganları attı

Kadınlardan ‘Çilem’ eylemi

Adana’da şiddet gördüğü ve kendisini fuhuşa zorlayan eşini öldürmekten yargılanan ve 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Doğan’ın tahliyesine destek vermek için Attalos Heykeli önünde toplanan Antalya Kadın Platformu, basın açıklaması yaptı.

‘Beraatını istiyoruz’
Platform üyesi kadınların katıldığı eylemde, ’Hoş Geldin Çilem’ yazılı pankart açıldı. Eskişehir’de ise Porsuk Bulvarı’nda toplanan yaklaşık 50 kadın Doğan’ın tahliyesini meşaleler yakıp müzik eşliğinde halay çekerek kutladı. ’Şiddetin kölesi olmayacağız’ şeklinde slogan atan kadınlar Doğan’ın beraatını istediklerini belirtti. Avukat Ayanoğlu, Karabulut’un cezaevinde olduğundan kızlık soy ismi Doğan’ı kullanabilmek için girişimde bulunamadığını söyledi. Çilem’in eşi öldüğü için Nüfus Müdürlüğü’ne vereceği bir dilekçeyle kızlık soy ismini alabileceğini belirten Ayanoğlu, bunu birkaç gün içinde gerçekleştireceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yüksekdağ’dan ziyaret
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Çilem Doğan’ı evinde ziyaret etti. Yüksekdağ, “Kadın örgütlerinin mücadelesi olmasaydı karar böyle olmayacaktı” dedi. Doğan ise “Keyfi olarak bir adamı öldürmüş muamelesi gördüm. Ama onlar da bilincindeydi gerçekten mağdurdum, onlar da inandılar. Vicdan azabı duyuldu da tahliye talebim kabul edildi” diye konuştu.

Karabulut ailesinden itiraz
Çilem Doğan’ın (Karabulut) öldürdüğü eşi Hasan Karabulut’un ailesi tahliye kararına itiraz etti. Dilekçede Doğan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, az ceza almak için yapılan bir savunma olduğunu öne süren avukatlar, karar duruşmasında Çilem Karabulut’un tutukluluk halinin devamına karar veren üye hakimin, karardan 12 gün sonra fikir değiştirerek ve herhangi bir gerekçe göstermeyerek tahliye yönünde oy kullanmasını anlayamadıklarını dile getirdi. Dilekçede özetleşu görüşlere yer verdi: “Sanık hakkında verilen tahliye kararının toplumda alternatif yargılamaları ve bunun sonucunda kişilerin cezalandırılmasını teşvik etmektedir.” (SALİH ÜÇTEPE DHA)