Kayseri KADİR GECESİ'NDE EN GÜZEL HEDİYE

KADİR GECESİ'NDE EN GÜZEL HEDİYE

24.07.2014 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

KADİR GECESİNDE EN GÜZEL HEDİYE

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhanedin Hazretleri'ni anlatan bir kitap yayınladı. Büyükşehir Belediyesi'nin 125'inci kültür yayını olan eser, Kadir Gecesi'ni Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesinde geçiren binlerce vatandaşa dağıtıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasına dahil olan son eser Yaşar Kağıtçı tarafından hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi'nce bastırılan "Hz. Mevlana'nın Hocası Seyyid Burhaneddin" adlı eser oldu. Kayseri'nin manevi mimarlarından Seyyid Burhaneddin Hazretleri'ni anlatan kitap, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla Kadir Gecesi'ni Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesinde geçirmek isteyen vatandaşlara dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin böylesine anlamlı bir eseri, anlamlı bir günde dağıtması büyük takdir toplarken kitabı alan vatandaşlar da Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Hz. Mevlana'nın Hocası Seyyid Burhaneddin" adlı eserin takdim yazısında, Seyyid Burhaneddin'le ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin kaynak yetersizliği yaşadıklarına dikkat çekti. Eserin, önemli bir eksikliği gidereceğini dile getiren Başkan Özhaseki, "Seyyid Burhaneddin Hazretleri hakkında daha fazla araştırma yaptırmak ve bunları yayımlamak bizim hedefimiz olacaktır" dedi.