İstanbul KADİR TOPBAŞ: ”AÇ İNSAN KALMAYACAKSA KILIÇDAROĞLU DÜNYA LİDERİ OLSUN”

KADİR TOPBAŞ: ”AÇ İNSAN KALMAYACAKSA KILIÇDAROĞLU DÜNYA LİDERİ OLSUN”

30.04.2015 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

KADİR TOPBAŞ: ”AÇ İNSAN KALMAYACAKSA KILIÇDAROĞLU DÜNYA LİDERİ OLSUN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Kılıçdaroğlu, ‘hiç sorun kalmayacak, Türkiye’de aç insan kalmayacak diyor. Böyle bir hünerin varsa ben Birleşmiş Milletler’e hemen söyleyeyim seni dünya lideri yaparız” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler’de Bahçelievler Mahallesi’ne yarı olimpik yüzme havuzunun temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen programda atıldı.
“DUBLE YOL DEĞİL, DUBLE METRO YAPIYORUZ”
Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Biz yaptığımız çalışmalarda şimdi metrolar yapıyoruz. İDO iskelesinden Kirazlı’ya gidecek metronun ihalesini yaptık. Yani duble yol değil, duble metro yapıyoruz. Birileri bekliyor ki sözleri yerde kalsın, biz bir söz verdik, sözümüz yere düşmez. 400 kilometrelik raylı sistem dedik, şimdi ise yapılacak metro ile 430 kilometre’ye çıkacak. 400 kilometrenin üzerinde bir raylı sistemi 2019’a yetiştirmenin inşallah mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Bizler bir şeyler söylediğimiz zaman sizler bize güveniyorsunuz. Sizler bize inanıyorsunuz değil mi? Notere falan ihtiyaç var mı? Adam çeke falan imza atıyor. Ama hiçbiri işleme geçmiyor. Söz adamı bağlar” dedi.
“MAHALLE ARALARINA OTOPARKLAR YAPARAK DÜNYAYA MODEL OLACAĞIZ”
“İstanbul’da yaşayan vatandaşların otopark sorunu üzerine çalışıyoruz” diyen Topbaş, şunları söyledi; “İstanbul’un geleceği ile ilgili bütün kararlarımız ve planlarımız elimizde. Nereye ne yapacağız konusunda bilinçliyiz. Nerede nasıl otoparklar yapacağımızın farkındayız. Bizler bununla ilgili çalışmalara başladık. Arkadaşlarımdan şunu istedim. Mahalle aralarında yeni parseller bulalım satın alalım kimseyi mağdur etmeyelim dedim. O aldığımız yerlere de otoparklar yapalım mahalleli öncelikle alsın ve her araç sahibi kat mülkiyeti gibi otopark tapusu alsın. Ben bunu ileri gelen yetkililere ilettiğim zaman bizlere bu projeyle ilgili destek vereceklerini söylediler. Yani siz araba tapusu aldığınız zaman bir de otopark tapusu alacaksınız. İsterseniz arabanızı sattığınız zaman otoparkın tapusunu satarsınız, isterseniz de kiralar para kazanırsınız. Yeni bir ekonomi, yeni bir dünyaya model üretiyoruz. Türkiye’ye demiyorum, dünyaya bir model olacak. Mahalle aralarına otoparklar yapılacak ve otopark tapusu yasal düzenlemeyle verilecek. Mesela Nişantaşı’nda oturanlar arabaları daha pahalı olduğu için daha fazla ödeyecek, diğer yerlerde arabası daha ucuz olanlar ona göre daha ucuza sahip olacaklar. Şimdi model ürettik ilçe başkanımıza söyledik birkaç noktada birden başlayacağız” diye konuştu.
“BİRLEŞMİŞ MİLLETLERE SÖYLEYEYİM KILIÇDAROĞLU’NU DÜNYA LİDERİ YAPSINLAR”
Verdiği sözleri tuttuğunu dile getiren Başkan Topbaş, “Biz ne söylersek hepsini yapmaya çalıştık, yani sözümüz yerde kalmadı. Tabi biz bunları söylerken ölçerek, biçerek söylüyoruz söz bizi bağlamasın diye bizler sözü namus bilenlerdeniz. Yoksa seçim yoludur, söyle milleti tutturabildiğin kadar yok. Ah bir 4 yıl alabilsem diyenlerden değiliz. Diğer parti lideri biz başa geçsek hiç sorun kalmayacak diyor. Tabi sorun kalmayacak çünkü, millet bitecek. Hiç sorun kalmayacak, aç insan kalmayacak Türkiye’de diyor. Ya böyle bir hünerin varsa ben Birleşmiş Milletlere hemen söyleyeyim seni dünya lideri yaparız. Afrika’yı da, Latin Amerika’yı kurtar, dünyayı kurtar. Bütün yerlerde sıkıntılı yerler var. Bugün Amerika’da bile sıkıntılı bölgeler var, dar gelirli insanlar var. Oraları kurtar dünyaya şan şöhret olursun. Sen nasıl bir şeysin, ne bereket saçan bir yapın var. Bu kadar gelişmiş ülkelerden bahsediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu biz dünyada bu işleri çözen adam olarak her tarafa göndeririz” şeklinde konuştu.
Temeli atılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 8 bin 875 metrekare alana sahip tesis 350 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzuna sahip, 70 metrekarelik çocuk yüzme havuzuna, fitness, plates, sauna, buhar odaları, solaryum ve bin 500 metrekarelik yeşil alana sahip olacak.