İstanbul Kadir Topbaş'tan Çatalca'ya Tren Yolundan Gelecek Metro Müjdesi

Kadir Topbaş'tan Çatalca'ya Tren Yolundan Gelecek Metro Müjdesi

21.03.2017 - 19:32 | Son Güncellenme:

.

Kadir Topbaştan Çatalcaya Tren Yolundan Gelecek Metro Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çatalca’ya yapılan doğalgaz yatırımları proje tanıtım programında, “Mevcut tren yolundan Çatalca’ya kadar metro projesini şuanda tamamlamak üzereyiz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ ile birlikte Çatalca İhsaniye, İnceğiz ve Kabakça Mahallelerinde yaptığı doğalgaz yatırımları Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı temsili meşale yakma töreniyle hizmete açıldı. 3 mahalleden sonra birbirlerine yakın olan 9 mahallede yapılacak olan doğalgaz yatırımları düzenlenen programda vatandaşlara anlatıldı. Programa katılarak konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, vatandaşların kısa bir sürede evlerine doğalgaz çekmelerini sağlayabilmek için çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.

“Yatırımlar sayesinde her ay 485 milyon para İstanbul piyasasına giriyor”
Doğalgaz yatırım toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “17 milyon nüfusa ulaşmış bir İstanbul’da su problemi yok. Her tarafa doğalgazı yaygın hale getirebiliyoruz. Ulaşımda bin kilometrelik raylı sistemi hedefe koyduk. Bugüne kadar İstanbul’da 98 milyar yatırım yaptık. Yani yatırım üzerine yatırım gerçekleştirmekteyiz. Bizim bu yatırımlarımız münasebetiyle belediye üzerinden her ay 485 milyon para sadece işçilik olarak İstanbul’un piyasasına sadece işçilik olarak girmektedir. Bu istihdam demektir, aş iş demektir” dedi.

“Hizmetkar olmak bizim en büyük şerefli gururumuz”
Başkanlık sisteminin önemini anlatan Başkan Topbaş, “Ülkemize hizmet etmek bir ibadet gibidir, bizler böyle görmekteyiz. Hizmetkar olmak bizim en büyük şerefli gururumuz. Biraz önce Milli Eğitim Müdürümüz, bu eski lojmanlar yıkılıyor diye bana bahsetti. Şimdi buradan söylüyorum o lojmanları yıkacağız, Büyükşehir olarak 8 derslik okulu oraya yapacağız. Bakın Başkanlık bu kadar kolay, Cumhurbaşkanımızın söylediği sistem bu. Anında karar verebiliyor, anında çözüm getirebiliyoruz” diye konuştu.

“16 Nisan bir milat”
Muhalefetin demagojik yöntemlerle siyaset yapmaya çalıştığını söyleyen Başkan Topbaş, “Muhalefet bir takım Demagojik söylemlerle siyaset yapmaya kalkıyor. Kafa bulandırmaya çalışıyor. İnsanların gönlündeki sevgi ve güveni sarsmak istiyor. Onun için sizler daha fazla hizmet istiyorsanız. 16 Nisan bir milat kim hizmet ediyor, kime güven duyuyorsanız onun dediğinin arkasından gidin” şeklinde konuştu.

“Mevcut tren yolundan bir hafif metro projesini şuanda tamamlamak üzereyiz”
Çatalca’ya tren yolundan hafif metro getirecekleri müjdesini veren Başkan Kadir Topbaş, “Çatalca’ya metrodan bahsediyorum. Doğalgaz şu bu neyse, bugüne kadar kim söyledi. Mevcut tren yolundan bir hafif metro projesini şuanda tamamlamak üzereyiz. Buradan İstanbul’un her tarafına gideceksiniz. 4-5 kilometrelik mesafede bulunan istasyona gittiğiniz zaman hemen İstanbul’dasınız. Hızlıca, konforlu, kaliteli bir yolculuk yapacaksınız. Bugüne kadar kim söyledi bunu kimin aklından geçti” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Başkan Kadir Topbaş ve beraberinde ki heyet, köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.