Dünya Kadirov'dan Kazakistan'a destek

Kadirov'dan Kazakistan'a destek

19.07.2016 - 08:46 | Son Güncellenme:

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Kazakistan'ın Almatı kentindeki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlığın acımasız düşmanı olan terörle mücadelede kardeş Kazakistan'a her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" açıklamasını yaptı.

Kadirovdan Kazakistana destek

Kadirov, Instagram sayfasında yayınladığı mesajda, dün Almatı'da yaşanan terör olaylarını endişeyle izlediğini belirterek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Çeçenistan'ın kalıntılar arasında kaldığında yabancı ülkelerden ilk olarak Nazarbayev'in sağladığı desteği unutmadıklarını vurgulayan Kadirov, "Kazaklar bizim kardeşlerimizdir. Kazakistan ise Çeçenlerin ikinci vatanıdır. O ülkede benim babam, Çeçenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Ahmat Hacı Kadirov doğmuştur. Dedemin kardeşi ve başka yakınlarımızın cenazeleri oraya verilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kadirov, Çeçen halkının uluslararası terörizmin saldırılarını yaşadığını hatırlatarak, kendi deneyimlerinden yola çıkarak terörizmle flört etmemek, iyi ve kötüye ayırmamak gerektiğini kaydetti.

Terörle mücadelede Kazakistan'ın yanında olduklarına işaret eden Kadirov, "İnsanlığın acımasız düşmanı olan terörle mücadelede kardeş Kazakistan'a her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu güvence belirtmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Almatı kentinde dün sabah kimliği belirsiz kişilerin karakola saldırmasının ardından düzenlenen operasyonlarda çıkan silahlı çatışmada biri sivil, üçü polis, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.