Ankara "Kaf Dağı'nı Aşan Ezgiler"

"Kaf Dağı'nı Aşan Ezgiler"

27.11.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

Kaf Dağını Aşan Ezgiler

ANKARA (AA) - Kafkasya’nın sevilen sanatçılarının, "Kaf Dağı'nı Aşan Ezgiler" adıyla düzenledikleri konser serisinin ilki Yenimahalle'de verildi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Ankara Çerkes Derneği tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen konserde, sanatçılar Timur Losan, Azamat Baç, Artur Dişek ve Bzerabze Gup sahne aldı.

Konserde sanatçılara Ankara Çerkes Derneği Halk Dansları Topluluğu Elbruz da danslarıyla eşlik etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konserde yaptığı konuşmada, Çerkezlerin tarihleri boyunca çok büyük acılar çektiğini ifade etti.

Çerkezlerin, Türk Kurtuluş Savaşı'nda, Cumhuriyetin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın arkadaşları, en güvendiği komutanları olduğunu dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:

"Hepsini rahmetle anıyorum. Hayatım boyunca Çerkezlerle komşuluk ilişkisi yaptım, ticaret yaptım, siyasette, sosyal hayatta beraber olduğum kardeşlerim var. Şunu bütün yüreğimle inanarak söylüyorum ki Çerkezler bu ulusun, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük savunucularıdır ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkanlardır. Bu ülkenin öz evlatlarıdır, bizim kardeşlerimizdir, bugün de burada onları ağırlamaktan mutluluk duydum, onur duydum."

Haberin Devamı

Konseri, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve Dernek Başkanı Demir Kızılkaya da izledi.