Siyaset Kahraman’ın destek turu

Kahraman’ın destek turu

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlığı’na yeniden aday olan İsmail Kahraman, dün ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Kahraman’ın destek turu

Bahçeli’nin TBMM’deki makamında, basına kapalı gerçekleşen ziyaret 20 dakika sürdü. Ziyarette Kahraman’a, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin eşlik etti. Ziyaretin ardından Kahraman, “Önümüzdeki dönemin Türkiyemiz, milletimiz, insanlık için hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni ettim. Kendilerinin engin tecrübesi var, vatan aşkı var, millet sevgisi var. İnşallah önümüzdeki çalışma döneminde aynı istikamette, aynı hedefte, Türkiyemizin tarihte yüklenmiş olduğu hedefte ilerlemede destek olunacak, beraber yürüyeceğiz inşallah. Siyasi partiler millete hizmet için, milletin yücelmesi için var, muassır medeniyetin ötesine geçmek için var. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Uyum yasaları...

Bahçeli ise MHP olarak Celal Adan’ı Meclis Başkanlığı için aday gösterdiklerini ve her zaman olduğu gibi sonuna kadar kendi adaylarını destekleyeceklerini bildirdi. TBMM’deki sandalye sayısı dikkate alındığında Kahraman’ın Ak Partili 316 milletvekilinin oylarıyla 3. turda rahatlıkla seçilebileceğini anımsatan Bahçeli, Kahraman’a yeni dönemde başarılar diledi.

Haberin Devamı

Kahraman’ın destek turu


‘Arkasındayız’

Kahraman, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ı TBMM’deki makamında ziyaret ederek, destek istedi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrası Kahraman ve Yıldırım, ortak açıklama yaptı. Kahraman, “Sayın Başbakanımızla verimli bir görüşme yaptık. Kendilerinden desteklemeleri istirhamında bulundum. Yapacak çalışmalar hakkında izahat verdim. Huzurunuzda değerli başbakanımızdan desteklerinizi istiyorum. Yeni dönem inşallah birçok faydalı faaliyetlere vesile olacaktır. Güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Desteklerini esirgememelerini rica ettim” dedi. Yıldırım ise Kahraman’a başarı dileklerinde bulunarak, “Meclis Başkanımız İsmail Kahraman Beyefendi 26. dönem 1. yasama yılında çok güzel, başarılı bir yönetim ortaya koydu. İkinci dönemde de aday. Hayırlı olsun, AK Parti grubumuz olarak tamamen arkasındayız, destekleyeceğiz” diye konuştu.

Kuzu ile görüştü

Yıldırım, TBMM Başkanlığı’na aday olmak isteyen ancak aday gösterilmeyen İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ile de Kuzu’nun talebi üzerine kısa bir süre görüştü.

Haberin Devamı

CHP’den tutuklu vekil eleştirisi

Kahraman’ın dastek turu kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı basına kapalı görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri ve tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getirdi. Milletvekillerinin tutuklanmasının Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara aykırı olduğunu savunan CHP lideri, Kahraman’ın konuyla ilgili bugüne kadarki tavrını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Kahraman’dan bir an önce inisiyatif almasını istedi.

Dört parti de aday gösterdi

MHP Grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta, dün, TBMM Başkanlığı için Celal Adan’ı aday gösterdi. Grup başkanvekilleri Akçay ve Usta ile Meclis İdare Amiri Erkan Haberal adaylık başvurularına ilişkin dilekçeyi, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na verdi. Akçay, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, MHP olarak İstanbul Milletvekili Celal Adan’ın Meclis Başkanlığı adaylık başvurusunu ilettiklerini belirtti. Ak Parti İsmail Kahraman’ı, CHP Zekeriya Temizel’i, HDP ise Selma Irmak’ı aday göstermişti.

Haberin Devamı

Kahraman’ın destek turu


Perşembe sona erecek

12 Kasım Pazar günü başlayan TBMM Başkanlığı seçim sürecinde adaylık başvuruları 16 Kasım Perşembe günü gece yarısına kadar devam edecek.