Cadde Kahraman Kıral, Tarık Akan'ı anlattı!

Kahraman Kıral, Tarık Akan'ı anlattı!

20.09.2016 - 15:42 | Son Güncellenme:

1973 yılında Tarık Akan’la oynadığı ‘Canım Kardeşim’ filmiyle yıldızlaşan oyuncu Kahraman Kıral, usta oyuncunun vefatı ile ilgili duygularını Çağdaş Ses paylaştı.

Kahraman Kıral, Tarık Akanı anlattı

Türk Sineması’nın ünlü aktörü Tarık Akan’ın vefatı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Sanatçı arkadaşları, siyasiler birbiri ardına taziye mesajları yayınlayarak üzüntülerini dile getirdi. Bu mesajlar arasında belki de en anlamlısı Tarık Akan’la 1973 yılında 9 yaşındayken oynadığı ‘Canım Kardeşim’ filmiyle yıldızlaşan oyuncu Kahraman Kıral’dan geldi.

Haberin Devamı

Tarık Akan'ın, kanser olan kardeşi ‘Kahraman’ın son günlerini güzel geçirmesi için kardeşi rolündeki Halit Akçatepe ve küçük oyuncu Kahraman Kıral’la birlikte oynadığı film ünlü besteci Cahit Oben'in müziği ile tüm Türkiye’yi ağlatmıştı. O filmde küçük kardeş ‘Kahraman’ rolündeki Kahraman Kıral, Çağdaş Ses'ten Erman Çimen'e Tarık Akan’ın ölümü ile ilgili duygularını anlattı.

Oynadığı birkaç sinema filminden sonra ticaretle uğraşmaya başlayan Kıral, yurt dışındayken sabah saatlerinde aldığı vefat haberine çok üzüldüğünü belirterek, "Tarık abi Türkiye için çok önemli bir şahsiyetti, Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. O filmin ismi gibi bana ‘can kardeşi’ gibi davrandı, abisi gibi sevdirdi. Çok üzüntülüyüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

"FİLMDEKİ GİBİ ‘CAN KARDEŞİ’ GİBİ DAVRANDI, ABİSİ GİBİ SEVDİRDİ"

"Tarık Akan 9 yaşında iken film sayesinde tanıştığım, çok sevdiğim bir abimdi. O filmin ismi gibi ‘can kardeşi’ gibi davrandı, abisi gibi sevdirdi. Sayelerinde hayatımda çok iz bırakan bir dönemdi. Birlikte çok güzel şeyler yaşadık. Tabi küçük olduğum için bu yaşıma kadar biriktirdiğim çok şeyler oldu o zamandan. En son 2 sene önce bir telefon konuşmamız olmuştu."

"HALK ÖLMEDEN ÖNCE SAHİP ÇIKMALI"

"Tarık abi Türkiye için çok önemli bir şahsiyetti. Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Bu tür değerlere halk öldükten sonra değil, ölmeden önce sahip çıkmalı."

"KANSERDEN ÖLMESİ ACI BİR TESADÜF"

Filmde Kahraman’ın kanserden dolayı ölmesi herkesi ağlatmıştı. Tarık Akan’ın kanserden ölümü sorulan Kıral, "Filmdeki gibi Tarık abinin de kanserden vefat etmesi çok acı bir tesadüf oldu’ ifadelerini kullandı.

Kahraman Kıral, yurt dışında olduğu için cenazeye katılamadı.