Dünya Kahraman pilot

Kahraman pilot

30.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Leicester City’nin patronuyla birlikte 5 kişinin öldüğü faciada pilotun helikopteri yüzlerce kişinin bulunduğu alana düşmekten kurtardığı ortaya çıktı

Kahraman pilot

İngiliz futbol kulübü Leicester City’nin sahibi Tayland asıllı 60 yaşındaki ünlü iş adamı Vichai Srivaddhanaprabha’nın özel helikopteri geçen cumartesi akşamı havalandıktan hemen sonra İngiltere saatiyle 20.30’da kulübe ait Leicester’deki King Power Stadyumu’nun yanındaki otoparka çakılmıştı. Agusta Westland AW169 modeli helikopter faciasında, 60 yaşındaki Srivaddahanaprabha dışında Leicester City yöneticilerinden Kaveporn Punpare, 2005’te Tayland güzellik yarışmasında 2’nci olan, yönetici asistanı Nusara Suknamai ve Eric Swaffer ile Izabela Lechowicz adlı pilotlar da hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bir anda oldu

Leicester’ın Taylandlı sahibi ve beraberindekilerin hayatını kaybetmesi Ada futbolunda derin yankı uyandırdı. 1-1 sona eren Leicester City-West Ham United maçı sonrası her zamanki gibi King Power Stadı’nın zemininden havalandıktan kısa süre sonra çakılan helikopter kazasının ardından kahramanlık öyküsü çıktı. Stat zemininden havalandıktan hemen sonra helikopterin pervanesi arızalandı, motoru tutukluk yaptı. Sevgilisi de olan yardımcı pilot Izabela Lechowicz’le (46) ile pilot Eric Swaffer (53), tribünlerin bulunduğu alana düşmesin diye helikopteri stat yanındaki otopark alanına yönlendirdi. İngiltere saati ile 20.45’te gerçekleşen bu olay sırasında maç yeni dağılmış, stat çevresinde görevlililer, polisler, taraftarlar, gazetecilerin de arasında olduğu yüzlerce kişi bulunuyordu. Kalabalığı gören pilot, manevrayla helikopterin B ile E Otopark’ı arasında kalan boş bir alana düşmesini sağladı. İngiliz basını pilot Swaffer’ın son vedası öncesi büyük bir kahramanlık yaptığını yazdı. Gazeteler, pilotun en az bin kişiyi faciadan kurtardığını ifade etti. Pilot, kendi canı pahasına toplumsal bir facianın önüne geçti.

Haberin Devamı

Kahraman pilot

1-1’lik West Ham maçı sonrası bir süre statta kalan bazı futbolcular, patlama anına tanıklık etti. Leicester’ın kalecisi Kasper Schmeichel, kazanın olduğu yere giden ilk isim.

‘Hayat kurtardı’

Leicester City-West Ham United maçı için King Power Stadı’nda bulunan bir taraftar, helikopterin bir anda yön değiştirmesine dikkat çekerek, “Eğer stada ya da stadın yanındaki bir alana çarpsaydı ne olacağını kimse bilemez. Pilot, yüzlerce insanın hayatını kurtardı” dedi. SKY Sports Kameramanı Dan Cox da, “Araç parkına ya da stat içine çarpabilirdi. Ancak pilot kontrol etti ve stat etrafındaki insanlara hiçbir şey olmadı” ifadelerini kullandı.

Kahraman pilot

O bir efsaneydi

Taylandlı Vichai Srivaddhanaprabha, Leicester City’de bir efsane olarak biliniyor. 2010’da İngiliz kulübün patronluğunu alan Srivaddhanaprabha, kulüp tarihinin en önemli başarısını kazandı. 2015-16 sezonunda Leicester’ın Premier Lig tarihindeki ilk şampiyonluğunda patronluk koltuğunda Taylandlı milyarder oturuyordu. King Power Uluslararası Şirketler grubun sahibi olan patron, aynı zamanda Belçika’da da OH Leuven’in sahibi. Taylandlı milyarderin 3.3 milyar dolar serveti olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

Stada akın ettiler

Leicester City taraftarları, kaza sonrası King Power Stadı’na akın etti. Taraftarlar, stat duvarına çiçekler, atkılar ve bayraklar bırakarak küçük bir anma alanı oluşturdu. 2016’DA Leicester’ı Premier Lig şampiyonu yapan Taylandlı patron Vichai Srivaddhanaprabha için ağlayan taraftarlar, büyük bir üzüntü yaşadı. Stadın önünde mumlar da yakan taraftarlar, ölenler için dua etti.

Kahraman pilot