Ege Avukatın kardeşi: Ağabeyim öldürüldü

Avukatın kardeşi: Ağabeyim öldürüldü

06.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Üç ay önce kaybolan Torbalılı avukat Mümtaz Baytekin’in kardeşi Yıldırım, ağabeyinin eski sekreteri C.Y.’yi, kocasını ve ailesini suçladı: Ona komplo kurdular, intikam aldılar. Öldürüldüğüne inanıyoruz...

Avukatın kardeşi: Ağabeyim öldürüldü

Geçen yıl 6 Kasım’da, Torbalı’daki evinden çıktıktan sonra bir daha görülmeyen 10 yıllık avukat, evli ve iki çocuk babası Mümtaz Baytekin’in (40) akıbeti araştırılıyor. Baytekin’in kardeşi Yıldırım Baytekin, adliyeye sevkedilen ağabeyinin eski sekreteri C.Y.’yi, eşi E.Y.’yi ve E.Y’nin ailesini suçladı. Ortada “yasak aşk” olmadığını savunan kardeş Baytekin, “C.Y., eskiden yaşadığı gönül ya da para ilişkisini unutamadı, ondan intikam aldı...” iddiasında bulundu. Ağabeyinin, planlı şekilde ölüme çağrıldığını da öne süren Baytekin, şöyle devam etti: “Ağabeyim, arkadaşlarına, ‘Bu aileden kurtulamadım. C.Y. beni tehdit ediyor’ demiş. Cesedi bulunmadı ama öldürüldüğüne inanıyoruz.”

Uşak’ta birkaç kez görüşmüş
Kayıp avukatın, en son C.Y. ile görüşüp Uşak’a gittiği tespit edilmişti. Bu kentte yaşayan ve ara sıra görüştükleri belirlenen eski sekreteri C.Y., eşi E.Y., E.Y.’nin anne ve babası ile bir arkadaşları sorgulandı. Zanlılar suçlamaları reddetti, olayla bir ilgilerinin bulunmadığını ileri sürdü. Daha sonra zanlılar, İzmir’den gelen takviye 40 polisin güvenlik önlemleri altında Torbalı Adliyesi’ne girerken, Avukat Mümtaz Baytekin’in akrabası olan 35 kişi ile polisler arasında kısa bir süre arbede yaşandı.