Gündem Kahramanmaraş'ta keşif uçağının düştüğü iddia edilmişti ama...

Kahramanmaraş'ta keşif uçağının düştüğü iddia edilmişti ama...

04.11.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta bir keşif uçağının düştüğü ihbarı üzerine Tekir bölgesine ekipler sevk edildi.Kahramanmaraş Vali Vekili Ömer Adar bir uçağın düşmediğini, ağaç yanması olayını bölge halkının öyle yorumladığını açıkladı.

Kahramanmaraşta keşif uçağının düştüğü iddia edilmişti ama...

Kahramanmaraş'ta keşif uçağının düştüğü ihbarı, ekipleri harekete geçirdi. Saat 14.30 sıralarında güvenlik güçlerine Tekir Mahallesi yakınlarında bir keşif uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin, ihbarın yapıldığı bölgede arama tarama çalışması başlattığı bildirildi

Haberin Devamı

VALİ YALANLADI

Kahramanmaraş Vali Vekili Ömer Adar, kentte uçak düştüğü yönündeki iddialara ilişkin, "İhbar asılsız çıktı. Ağaç yanması olayı söz konusu. Bölge halkı, yangını o şekilde yorumlamış." dedi. Adar, yaptığı açıklamada, gün içerisinde kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tekir Mahallesi yakınlarında "uçak düştü" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ekiplerin bölgedeki araştırmalarını tamamladığını ifade eden Adar, şöyle konuştu: "İhbar asılsız çıktı. Ağaç yanması olayı söz konusu. Bölge halkı, yangını o şekilde yorumlamış. İhbar yapıldıktan sonra ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Ama iddiaya ilişkin herhangi birşey çıkmadı. Söz konusu bölgedeki yanan ağacı da çobanlar yakmış. Ekiplerimiz de yanan ağacın bulunduğu bölgeye ulaştılar. Teyidini sağladık. Dolayısıyla olay asılsız çıktı, normale dönüyoruz."