Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ta Kitap Fuarı Heyecanı

Kahramanmaraş'ta Kitap Fuarı Heyecanı

11.10.2017 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

Kahramanmaraşta Kitap Fuarı Heyecanı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu yıl 4’üncüsünü düzenleyecekleri "Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı"nın 13-22 Ekim tarihleri arasında Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirileceğini söyledi.
Başkan Erkoç, düzenlediği basın toplantında, Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’na 263 yayınevi, Kahramanmaraş’tan da 102 olmak üzere 262 şair ve yazarın katılacağını söyledi. Erkoç, “Biz her zaman şunu söylüyoruz, Türkiye’nin zengin petrol kaynakları yok, Türkiye’nin altın madenleri ve doğalgaz kaynakları yok, Türkiye’nin en büyük sermayesi beşeri ve sosyal sermayesi insandır. Biz insanımızı, en iyi şekilde en donanımlı şekilde yetiştirmek gerektiğine inanıyoruz. Bunun içinde ne yapabiliriz düşüncesiyle yoğun bir gayret içindeyiz" dedi.
Fuar etkinlikleri kapsamında söyleşiler, konferans ve paneller düzenleneceğini belirten Başkan Erkoç, "Kahramanmaraş şiirin ve edebiyatın başkenti, Osmanlıdan beri çok önemli isimleri bağrından çıkartmış başta Sümbülzade Vehbi Efendi olmak üzere, Cumhuriyet döneminde Necip Fazıl, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Aşık Mahsuni Şerif, Abdurrahim Karakoç gibi bir çok üstat Kahramanmaraş’ın bağrında yetişmiş. Fuarımıza özellikle yurt dışından Letonya, Mısır, Bosna Hersek ve Azerbaycan’dan katılan milli şairler var. Tüm ailelerle çağrıda bulunuyorum, herkesi kitap fuarına bekleriz” diye konuştu.