Kahramanmaraş Kahramanmaraş'ta "TOBB Nefes Kredisi" anlatıldı

Kahramanmaraş'ta "TOBB Nefes Kredisi" anlatıldı

28.12.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin, (TOBB) Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle hayata geçirilen "TOBB Nefes Kredisi" Kahramanmaraş Ticaret Odası (KMTSO) yönetici ve üyelerine anlatıldı.

Kahramanmaraşta TOBB Nefes Kredisi anlatıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin, (TOBB) Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle hayata geçirilen "TOBB Nefes Kredisi" Kahramanmaraş Ticaret Odası (KMTSO) yönetici ve üyelerine anlatıldı.

Haberin Devamı

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Odada düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Nefes Kredisi'nde amacın KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve yüksek faiz baskısından KOBİ'leri kurtulabilmek olduğunu söyledi.

KOBİ'lere "bir nefes olsun" diye kredi temini sağladıklarını dile getiren Zabun, Nefes Kredisi'nin vadesinin 12 ay olduğunu ve ödeme şeklinin de aylık eşit taksitlerle yapıldığını belirtti.

Aylık faiz oranı yüzde 8,5, yıllık ise 9,90 olduğunu ifade eden Zabun, "Azami limit, Kahramanmaraş'ta 100 bin liradır. Her üyemiz bundan bir kez yaralanabilmektedir. Kahramanmaraş'tan biz 500 bin lira katkı sağlamıştık. Odalar Birliğimiz buna 10 katı olarak 5 milyon lira katkı sağladı. Yani ilimizden 5 milyon 500 bin lira şu ana kadar kullanım sağlanacaktır. Bunlardan yıllık cirosu 40 milyon liranın altında olan ve çalışan sayısı 250 kişinin altındaki KOBİ'lerimiz yararlanabiliyor."

Haberin Devamı

Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman da Nefes Kredisi'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Ziraat Bankası işbirliği ile hayata geçirilen bir proje olduğunu belirtti.

Dünyanın ve Türkiye'nin zor bir konjonktürden geçtiğini belirten Eskiduman,
"Zor dönemlerde özellikle KOBİ'lerin finansman erişimi bir miktar zorlaşıyor. Buna paralel olarak da bu dönemlerde maliyetlerde ister istemez bir miktar yükseliş yaşanıyor. Bu ortamda KOBİ'lerimizin krediye uygun finansmanlara erişmesi amacıyla bu kredi, Başbakanımızın önderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğininde birleştirici unsuruyla hayata geçti." diye konuştu.