Adıyaman Kahta'yı Robot Filler Temizleyecek

Kahta'yı Robot Filler Temizleyecek

11.12.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

.

Kahtayı Robot Filler Temizleyecek

Kahta Belediyesi, büyük caddelerin ve sokakların temizliğini daha pratik bir şekilde yapılabilmesi için 3 adet robot fil aldı.
Kahta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü halkın daha yaşanabilir temiz bir çevreye sahip olması ve vatandaşların daha temiz bir hava teneffüs etmek için temizlik işlerinde kullanmak üzere 3 adet elektrikle çalışan vakumlu temizlik robotu (Robot Fil) alımı gerçekleştirdi. Robot filler 20 litre benzinle 8 saat boyunca çalışabiliyor.
Cadde ve sokakların temizliği daha hızlı gerçekleştirmek için vakumlu temizlik robotu aldıklarını vurgulayan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Kahta Belediyesi olarak ilçemizi her zaman temiz tutmaya çalışıyoruz. Halkımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortam içinde yaşaması için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Halkımıza kaliteli hizmeti vermek için daha önce araç filomuza kazandırdığımız 3 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı ve 1 adet vidanjör aracına 3 adet de vakumlu temizlik robotunu ekleyerek filomuzu zenginleştirdik. Bu robotlar ilçe merkezinin ana arterlerini küçük çöplerden korunmasını sağlayacaktır. Kahta ilçe merkezinin ana arterleri ve arterlere açılan cadde ve sokaklar özenle temizlenerek çok daha temiz ve güzel bir hale gelecektir. Bu araçlar kapalı mekan ve okul bahçelerinin temizliğinde gürültü kirliliği yaratmadan ilçemizin her köşesine girebilecek. Bu sayede araçlar çevre temizliğinde çok faydalı olacak. Yollarda el yardımıyla temizlik yapmak güç oluyor. Halk arasında ’Robot Fil’ olarak bilinen vakumlu yol süpürme araçları bu zorluğu ortadan kaldıracaktır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.