Kahvaltı Çeşnişi

Merhaba,

Kahvaltılarımızda konuklarımız varsa illaki çeşitlilik aranıyor.

Aynı zamanda kolaylıkla ulaşabilecekleri, rahat yiyebilecekleri tarzda

sunumlar rağbet görüyor. Ben de kimi zaman salatalıkların içini çay kaşığı

ile kabak gibi oyup, peynir, pul biber karışımını dodurup, dilim dilim kesiyorum. Aynı

işlemi kapya ve yeşil köy biberine de uyguluyorum. Hem lezzetli tadımlıklar hem de

hoş bir sunum oluyor. Bu sefer de çeşnimiz başka bir formda. Umarım beğenirsiniz. :)

MALZEMELER:

Salatalık

Beyaz Peynir

Haberin Devamı

Zeytin

Nane

Pul Biber

Mini domates

Dereotu

YAPILIŞI:
Ortaboy salatalıklar yıkanır. Kabukları soyulmadan kabak, havuç gibi
sebzeleri soyduğumuz aparatla kesilir. Uzun uzun salatalık yaprakları elde edilir.
Ayrı bir tabakta beyaz peynir ve doğranmış dereotu ezilir. Her bir salatalık yaprağına
peynir harcı konup rulo olarak sarılır. Üzerine domates, nane ve yarım zeytin kürdanla
tutturulur. Servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme