Gündem Kahvehane sahipleri saldırılar yüzünden endişe yaşıyor

Kahvehane sahipleri saldırılar yüzünden endişe yaşıyor

14.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz iki hafta içinde İstanbul’un farklı semtlerinde saldırıya uğrayan beş kahvehanede 3 kişi öldü, 13 kişi ise yaralandı.

Kahvehane sahipleri saldırılar yüzünden endişe yaşıyor

Yaşanan saldırılar bazı kahvehane sahiplerini tedirgin etti. Çağlayan’daki Huzur Kıraathanesi’ni işleten Haydar Kırmızı, “35 yıldır bu işi yapıyorum. Bu tarz saldırıların en son darbe döneminde yapıldığını hatırlıyorum. Kıraathanelere yapılan saldırılar bizim de işlerimizi engelledi. İnsanlar kıraathaneye gelmekte tereddüt ediyor. Buraya gelen müşterilerimiz bize soruyor ‘neden olmuş’ diye. Biz de, müşterilerimiz de tedirginiz” dedi. Maslak’ta bulunan Birlik Kıraathanesi’ni 8 yıldır işleten Hüseyin Demirci ise, “Saldırılardan dolayı çok endişeliyiz. Kıraathaneye gelen giden azaldı” dedi. Yenibosna’da bulunan Malatya Kıraathanesi’nin sahibi Murat Öztürk ise şöyle konuştu:
‘Durup dururken olmaz’
“Bence normal bir kıraathanede böyle bir durum yaşanmayacaktır. Müşterilerde veya bizde saldırı olacak korkusu yok” ifadelerini kullanırken, İstinye Merkez Kıraathanesi’ni 10 yıldır işleten Yaşar Aktay da “Durup dururken bir kıraathaneye saldırı olmaz, illa ki bir nedeni vardır. Birinin kuyruğuna basmışlardır. Kahvehaneyi açıp kaparken, çalışırken aklıma bile gelmiyor.”