Kajulu domates çorbası, her zamanki çorba tariflerinden sıkılanların mutlaka denemesi gereken bir çorba. 

Bir çok faydası bulunan kajuyu şimdiye dek hep kuruyemiş olarak tek başına tükettik. Şimdi de vitamin ve minerallerle dolu bu atıştırmalığı çorba yapımında kullanacağız. 
 

İşte, 10 dakikadan fazla sürmeyecek, çok sevilecek kajulu domates çorbası tarifi...

Tarif 2 kişiliktir.

Kajulu domates çorbası için gerekli malzemeler:

  • 1 küçük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet tomates
  • 1/2 bardak su
  • 1/3 bardak kaju
  • Toz biber ve tuz
     

Kajulu domates çorbası yapılışı:

Önce, soğan ve sarımsakları doğrayın. 

Ardından, soğan ve sarımsakları orta boy bir tencereye aktararak, orta ateşte 4-5 dakika pişirin. 

Sonra da, doğramış olduğunuz domatesleri sularını da ziyan etmeden tencereye aktarın. 

Hemen ardından suyu ve kajuları ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. 

Son olarak zeytin yağını da ekleyip karışımı, pürüzsüz olana dek blender’dan geçirin. 

Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip çorbanızı servis edebilirsiniz. 

Afiyer olsun! 

 

PembeNar Özel