Geri Dön

Kajulu domates çorbası tarifi

Pratik çorba tarifleri arasında kendisine yer edinecek kajulu domates çorbası, lezzet severlerin beğenisine çıkıyor! İşte o tarif...

Kajulu domates çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1/2 bardak su
1/3 bardak kaju
Toz biber ve tuz

Kajulu Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Önce, soğan ve sarımsakları doğrayın.

Ardından, soğan ve sarımsakları orta boy bir tencereye aktararak, orta ateşte 4-5 dakika pişirin.

Sonra da, doğramış olduğunuz domatesleri sularını da ziyan etmeden tencereye aktarın.

Hemen ardından suyu ve kajuları ekleyip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.

Son olarak zeytin yağını da ekleyip karışımı, pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.

Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip çorbanızı servis edebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber