Dış Mekan Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

21.09.2017 - 10:09 | Son Güncellenme:

Kaktüs bitkisi nedir, kaktüs bitkisi bakımı nasıldır, kaktüs bitkisi çeşitleri nelerdir, kaktüs kaç günde bir sulanır, çiçek açan kaktüs türleri nelerdir bütün sorularınızı yanıtlıyoruz.

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Kaktüs denilince akla çetin hava şartlarına dayanıklı, dikenli kimi zaman hoş renkte çiçekli bir bitki gelir. Dekoratif amaçlı kullanımı günden güne yaygınlaşan kaktüs bitkisi hem dikenli hem dikensiz olabiliyor. Bakımı oldukça kolay ve dayanıklı olan kaktüs bitkisi kimi zaman işyerlerini kimi zaman ev iç ve diş mekanlarını süslüyor.

İklimimizde yetişmeyen eşsiz güzellikteki egzotik türlerinin de ulaşılabilir olmasıyla, kaktüs bitkisini gittiğimiz heryerde görür olduk.

Haberin Devamı

Kaktüs bitkisi nedir?

Çöl şartlarında bile rahatlıkla yaşayabilen kaktüs bitkisi, succulent bitki ailesinden gelir. Kaktüs; hem Kuzey hem Güney Amerika'da, Kuzey Kanada ve hatta Afrika kıtasında yetişir. Küçük kaktüsler olduğu gibi çok büyük kaktüsler de vardır. Kaktüs su kaybını önlemek için kalın derilidir.

Kaktüs bitkisi bakımı nasıldır?

Kaktüs susuzluğa dayanıklı bir bitkidir ve fazla sulama kaktüsün çürümesine neden olur. Toprağındaki mineraller tükeneceğinden iki yılda bir torağının değiştirilmesi gerekir. Direkt gün ışığını sever.
iyi bakıldığında yumru şeklinde yapılar oluşur, yumruları toprak yüzeyine koyarsanız köklenecektir böylece yeni bir kaktüsünüz olacaktır.

Kaktüs kaç günde bir sulanır?
Kaktüs büyüme aşamasındaysa ilkbahar ve yaz mevsiminde günde iki defa sulayabilirsiniz. Kapalı ortamdaki kaktüsünüzü ayda bir sulamanız yeterlidir. Kaktüsü saksı altlığından sulamalısınız. Kaktüse sprey yardımıyla su sıkmamalısınız, çöl bitkisi olduğundan neme alışık değillerdir.

Haberin Devamı

Çiçek açan kaktüs türleri nelerdir?

Astrophytums

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Cereus

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Cleistocacti

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Copiapoas

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Coryphanthas

Kaktüs bitkisi hakkında her şey

Ayge Buse GÜNDOĞAN

Yazarlar