Gündem Kalacak başka yerimiz olmadığı için sustuk

Kalacak başka yerimiz olmadığı için sustuk

07.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da şort giydiği için ifadesi alınan Betül Ceylan’nın ardından, aynı yurtta kalan onlarca öğrenci de benzer sıkıntıları yaşadığını söyledi...

Kalacak başka yerimiz olmadığı için sustuk

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Betül Ceylan (20) önceki gün, kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Arif Nihat Asya Yurdu’nda şort giydiği için ifadesinin alındığını iddia etmişti. Betül Ceylan, yurt müdiresi N.U. ile yaşananları sosyal medyadan paylaşarak, yurtla ilişiğini kestiğini bildirmişti. Ceylan’ın paylaşımın ardından yurtta kalan ve daha önce kalmış olan onlarca kişi de benzer şeylerden dolayı yurt müdiresi tarafından uyarıldıklarını iddia etti. O iddialardan birinin sahibi de Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören T.G. adlı öğrenci. Hâlâ aynı yurtta kaldığı için ismini vermek istemediğini belirten T.G., “Olayları sosyal medyada paylaşan Betül’ü tanımıyorum ama belli ki aramızdaki en cesaretli arkadaş kendisi. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım da benzer şeyleri yaşadık ama nedense biz susmayı tercih ettik. Belki de kalacak başka yerimiz olmadığı için bazı şeylere göz yummak zorunda kaldık” dedi.

Haberin Devamı

T.G., şöyle devam etti:

“Oda arkadaşlarımız defalarca giydikleri yüzünden uyarıldı. Erkeklerin kız öğrencileri yurda bırakması yasaktı, birini görse hemen uyarıda bulunuyordu. Yurttaki balkonlara çıkmak yasaktı. Yıllardır tüm balkonlar kilitli.”

Müdire konuşmak istemedi

Söz konusu iddialarla ilgili müdire N.U. ile görüşmek için Arif Nihat Asya Yurdu’nu aradığımızda santraldeki görevli bize şunları söyledi: “Müdire hanımın bize, ‘Konuyla ilgili ne gazetecilerle ne bir başkasıyla görüşmek istiyorum’ dedi. Olayla ilgili KYK İl Müdürlüğü tarafından gerekli açıklama yapılacakmış.”

Sadece Betül değilmiş

Betül Ceylan’ın paylaşımların ardından Ceylan’a gelen bazı mesajlar ise şöyle:

- “Bu kadın ben o yurttayken, bu tarz bir konuşma da benimle yapmıştı. Ben sustum. İlk senem, yurttan atılırsam ne yaparım diye. Söyledikleri o kadar dokundu ki. Durup durup konuyu dine namusa getiriyordu.”

Haberin Devamı

- “Bu malum kişi defalarca BİMER’e şikâyet edildi. Hiçbir işlem yapılmadı. Olimpik havuzda sadece servis ücreti ödeyip yüzme dersi almak isteyen öğrencilere, ‘Bikini mi giyecekler şimdi yani’ deyip’ iptal etti.”

- “O yurtta kalıyorum. N. denilen kadını o kadar iyi tanıyor ki, bize konferans salonunda, ‘Günaha girmelerindense 18 yaşından küçükler evlenebilir’ diye bir cümle kullanmıştı.”