Kültür Sanat Kalbim Sana Emanet raflarda yerini aldı

Kalbim Sana Emanet raflarda yerini aldı

06.11.2015 - 15:26 | Son Güncellenme:

Milliyet Blog Yazarı Ülkü Burhan’ın ikinci romanı “Kalbim Sana Emanet” Siyah Beyaz Yayınları’ndan çıktı.

Kalbim Sana Emanet raflarda yerini aldı

Ülkü Burhan ilk romanı Zillet’te olduğu gibi yine yaşanmış, etkileyici bir hikâyeyle okuru buluşturuyor. Kalbim Sana Emanet, 1950 yılının İzmir’inde Maide ve Orhan’ın zorluklarla iki tarafı da acıtmış ama idealler uğruna atılan adımları aşamamış, iz bırakmış aşkının hikayesi…

Haberin Devamı


Yalın ve akıcı diliyle öne çıkan roman; vuslatı uzun süren ve kendini zamana karşı mektup satırlarında koruyan bir aşkı anlatırken, yaşandığı dönemden de siyah beyaz fotoğraflar tadında kesitler sunuyor. Satırlarda Hüseyin Baradan'ın kardeşiyle, Ahmet Muhip Dıranas'la, o yılların ilk özel okulu olan Yusuf Rıza Okuluyla karşılaşıyorsunuz.

“Ne bileydim…” diye başlıyor kitap. “Gözyaşlarımdan sel olacak, toprak ıslanacak, yeşerecek, bahar gelecek, ıstıraptan mutluluk doğacakmış. NE BİLEYDİM…”

Kalbim Sana Emanet raflarda yerini aldı

“Maide okuduğu kitaplardaki kızlar gibi aşık olmak, aşk acısı çekmek ve birisinin de onun için acı çekmesini çok istiyordu. Aslında biliyordu, o kişi karşısına çıktığında kalbi ona fısıldayacaktı, ‘İşte bu…’ diyecekti.”

Tarihteki pek çok büyük aşk gibi Maide ve Orhan’ın aşkının da tanığı, körükleyicisi, koruyucusu mektuplar. Kalbim Sana Emanet; bazen yenilginin bazen umudun belgesi olan bu mektupları dingin satırlar üzerinden yerine ulaştırırken, okurun keyifle eşlik edeceği bir yolculuk vaat ediyor.

ÜLKÜ BURHAN KİMDİR?

Haberin Devamı

Ülkü Burhan, Afyon’da dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın kızı olarak Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde okuduktan sonra, kitaplara olan düşkünlüğünü Edebiyat Öğretmeni olarak perçinledi. Afyon’da köyleri dolaşarak geleneksel düğünler üzerine yaptığı bir araştırması mevcut.?Ayrıca Gazete 3’te bir yıl boyunca kültür-sanat sayfası hazırladı. Halen, Milliyet Blog’ta kitap tanıtımlarının yanı sıra gezdiği ülkeleri anlattığı yazılar yazıyor.?İzmir’de öğretmenlik mesleğine devam eden Ülkü Burhan, üç yıldır İstanbul’da bir edebiyat atölyesinin çalışmaların aktif olarak katılıyor ve kitapbiti.com’da haftalık yazıları yayınlanıyor.