Geri Dön
Başak Yaygel: Kalbinizin içine akan yumuşacık bir ses

Başak Yaygel: Kalbinizin içine akan yumuşacık bir ses

Radyoda denk geldiğinizde yüreğinizi dağlayan aşk şarkısı 'Deniz Yıldızı'nın sahibi; İzmirli müzik öğretmeni Başak Yaygel’i daha yakından tanımak istedik.

Rüya Salik
Rüya Salik

Söz ve müziği Duygu H. Ekşi’ye ait olan 'Deniz Yıldızı', Başak Yaygel yorumu ve We Play etiketiyle yayımlandı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler TSM bölümünden mezun olan Yaygel, müzik öğretmeni olarak Manisa’da yaşıyor.

Haberin Devamı

İzmir'de doğdunuz. İzmir müziğinize neler kattı?
İzmir’in özgür yaşam şekli, her müziğin dinlenmesi ve müziğe modern bakılması etkili oldu. Ayrıca konservatuvar eğitimimi de İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda almam, müzik hayatımın temellerini atmamı sağladı.

Ayrıca keman da çalıyorsunuz. Ailenizde müzikle ilgilenen biri var mı?
Müziğe ilgim babamın amatör olarak gitar çalmasıyla başladı. Ailemde profesyonel olarak müzikle ilgilenen kimse yok.

31 yaşındasınız… 90'lar müziği sizi etkilemiş olmalı…
90’lar, Türk pop müziği ve birçok müzik türünün doğduğu yıllar. Çocukluğumda, hala severek dinlediğim Sezen Aksu ve Tarkan gibi isimlerle tanıştırdı beni. Müziği daha fazla sevmemi ve şarkı söylemeyi çok sevdiğimi fark etmemi sağladı. O yıllardan beri tek hayalim konservatuvarda müzik eğitimi almak oldu.

Haberin Devamı

“Ebru Gündeş'i çok seviyorum, ben de yorumumla var olmak istiyorum"

Şarkınız radyolarda aldı yürüdü. Yorumunuz Ebru Gündeş'e benzetiliyor, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ebru Gündeş sevdiğim ve dinlediğim bir sanatçı. Müziğe yıllarını vermiş. Benzetilmek elbette hoşuma gidiyor. Tarzını ortaya koymuş bir sanatçı, ben de kendi yorumumla Başak Yaygel olarak var olmak istiyorum.

Kimleri sever, kimleri takip edersiniz?
Her müzik türünde dinlemeyi sevdiğim ve örnek aldığım isimler var: Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neşet Ertaş, Ebru Gündeş, Yıldız Tilbe, Tarkan, Sezen Aksu gibi.

Müzik dinlerken en çok hangisini kullanıyorsunuz, Spotify mı YouTube mu?
Her ikisini de kullanıyorum. Tüm müzik platformlarını takip etmeye çalışıyorum.

Bundan sonrası için hayalleriniz neler?
Bir gün kendimi Harbiye Açıkhava'da şarkılarımı söylerken hayal ediyorum. Müziğimin severek dinlenmesini ve bu yolda yürümek isteyenlerin örnek aldığı bir sanatçı olmak istiyorum.

Benzer İçerikler