Gündem Kalem görünümlü mermi ele geçirildi

Kalem görünümlü mermi ele geçirildi

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Konak ilçesinde polisin iki hafta süren takibinin ardından bir eve düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı olduğu öne sürülen C.A. yakalandı.

Kalem görünümlü  mermi ele geçirildi

Evde yapılan aramalarda ‘kalem’ görünümlü suikast tabancalarında kullanılanların da bulunduğu çok sayıda mermi, otomatik silahlarda kullanılan dürbün ve üzerinde mermi delikleri çelik yelekler bulundu. Daha önce poliste hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve mühimmat ve silahları ‘merakından dolayı’ evinde bulundurduğunu iddia eden C.A.’nın, terör örgütü DAEŞ üyeleriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. C.A.’nın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde DAEŞ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan G.K. jandarma tarafından yakalandı. G.K.’nın evinde yapılan aramada örgütle ilgili çok sayıda doküman ve yayınlar ele geçirildi. G.K. gözaltına alındı. Konya’da gözaltına alınan 40 DAEŞ şüphelisi adliyeye sevk edildi.

Adana iddianamesi

Adana’da terör örgütü DAEŞ’a yönelik operasyon kapsamında 8’i tutuklu 25 kişi hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 15’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. İddianamede, Fırat Kalkanı’yla terör örgütüne darbe vurularak örgütün hareket kabiliyetinin zayıflatıldığı belirtilirken, DAEŞ’ın bu operasyonlara misilleme ve örgüt içi motivasyonu artırmak için eylem arayışına hız verdiği aktarıldı.